CIMG8372.jpg

Meillä ollaan vuosi kausia grillailtu pienehköllä kaasugrillillä ja jo monta vuotta aina keväisin olaan käyty keskustelut....ostetaanko uusi.... ja tultu siihen tulikseen, että käytetään niin kauan aikaa kun grilli  on kunnossa. Meillä grillataan loppujen lopuksi aika vähän moneen muuhun huusholliin verrattuna. Nyt yhtenä päivänä kanssasyöjä tuli kotia karmean ison laatikon kanssa ja sieltä paljastui monenmoisia osia, mistä koottuna tuli ylimmän kuvan mukainen pallogrilli.

Tuo iso kultakakkuvuokani ei kylläkään samaisesta laatikosta paljastunut, vaan se "löytyi" ulkovarastostamme, kun kanssasyöjä meni etsimään jotain korkeampaa astiaa tuhkille....kova oli hinku päästä heti kokeilemaan grilliä, joten hätä keinot keksi tässäkin tapauksessa. Totuuden nimissä on tunnustettava, etten edes muistanut omistavani tuollaista kakkuvuokaa. Nyt tuhkaastiana on jo asianmukaisempi astia, vaan hyvin toimi kakkuvuokakin. Lisävarusteena tuohon on tietty satavana ihan semmonen kunnollinen korkea tuhkalaatikko.

Weber hiiligrillimme on tämä versio . Nätti kun mikä, vaan onhan tuo aika iso...

CIMG8377.jpg   

Ihan ekaksi mukana tuleva käyttövihkonen kannattaa kyllä lukea huolella läpi, varsinkin jos ei tällaiset grillit jo entuudestaan ole tuttuja.

Ekana ruokana grillissä kypsyivät viljapossun ulkofileviipaleet ihan vaan suorassa lämmössä. Paria tuntia aikasemmin laitoin ne maustumaan chili- ja soijakastike-öljy-paprikajauhe-mustapippuri-suola-marinadiin jääkaappiin. Huoneenlämmössä lihat olivat puolisen tuntia ennen grilliin pääsyä.

CIMG8382.jpg

Minun toivomuksesta lihoja ei grillattu kauhean tummiksi. Syötiin näitä ihan vaan tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

Kanssasyöjällä on ollu  kauhea hinku päästä kypsentämään jotain epäsuoralla lämmöllä, joten kait sitä jotain lihaa pitää laittaa illaksi maustumaan, jotta hää saap toteuttaa itteään.