Kun kissa on poissa, niin hiiret tekevät mitä lystäävät....

Meillä ei oikein sieniruoat ole muiden lempiruokia kuin minun, joten päätinpäs herkutella sunnuntaina kantarellikeitolla, kun ei ollut muita syömämiehiä kuin minä itse....

1814832.jpg

Halusin pitää kantarellikeiton ihan yksinkertaisena, kermaisena keittona ja jätin sienet tarkoituksella aika isoiksi palasiksi....

Kermainen kantarellikeitto

n. 3 dl palastettuja kantarelleja paloiteltuna

1 dl pakastesipulia tai 1 pieni sipuli

n. 30 g rasvaa

3/4 dl vehnäjauhoja

7-8 dl maitoa

2 dl kermaa ( minä laitoin 15% ruokakermaa)

suolaa, mustpippuria myllystä

koristeeksi halutessa hienonnettua persiljaa ja minä laitoin lisäksi myös tuoretta ruohosipulia

Kuumenna sieniä ja sipulia kattilan pohjalla rasvassa sekoitellen kunnes sipuli on kuullottunut. Ota muutamia sienenpalasia koristeeksi. Lisää kattilaan vehnäjauhot ja sekoita. Lisää maito ja kuumenna keitto kiehuvaksi sekoitellen pohjaa myöten. Anna keiton hautua n. 10 min. Lisää kerma ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Mausta keitto.

Jotkut tykkäävät tehdä keiton ilman jauhosuurustusta ja soseuttavat keiton. Itse tykkään että sienikeitossa on sattumia ja kun söin tätä keittoa leivän kanssa oikean aruokana, laitoin myös jauhosuurustusta, jotta liemi ei olisi pelkkää lirukkia.

Oli ihanaa....onneksi oli yksin kotona.