2126355.jpg

Sitruunainen mansikkahyytelökakku

Pohja:

200 g keksejä ( minä tyhjentelin pakkauksien lopppuja-> laitoin muro-, suklaapisara- ja digestivekeksejä sekaisin)

n. 60 g rasvaa sulatettuna + jäähdytettynä

Täyte:

3 dl vatkautuvaa kermaa

1 prk ( = 200 g) Sunnuntai tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, sitruuna

3 dl soseutettuja mansikoita (sulaneista pakastemansikoista kannattaa valuttaa enin mehu pois -> sakeaa sosetta)

1½ dl tomusokeria ( kannattaa maistella, tällä määrällä ei tule kovin makeaa)

2-3 tl vaniljasokeria

7 liivatelehteä

½ dl mansikoista valunutta mehua

Päälle:

mansikoita ( pakastemansikat sulaneena)

1 dl mansikkamehu-vesiseosta + ½ dl hyytelösokeria

Pursotuksiin päälle:

1 prk mansikkakermaa vaahdotettuna (+ sokeria)

Valmistaminen

Hienonna keksit muruiksi esim. muovipussissa kaulimen tai lihanuijan avulla. Sekoita joukkoon sula jäähtynyt rasva ja painele seos irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ( pohjalle pingotettu muovi tai leivinpaperi)

Liota liivattelehtiä runsaassa kylmässä vedessä n. 10 min. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Vatkaa "sitruunatuorejuusto" kulhossa tasaiseksi. Yhdistä siihen sokerit ja mansikkasose. Puserra liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan mansikkamehutilkkaan. Jäähdytä liivateseos haaleaksi ja yhdistä se ripeästi vatkaten juusto-mansikkaseokseen. Lisää seokseen viimeisenä kermavaahto sekoittaen nostellen. Tarkista makeus. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Hyydytä kylmässä 3- 4 tuntia tai vaikkapa yön yli. Lisää sulaneet hyvin valutetut mansikat hyytyneen kakun pinnalle. Tee hyytelöseos hyyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan ja levitä se mansikoiden päälle. Pursota mansikkakermalla ruusukkeita tms. kakun päälle mansikkaosion ympärille.

2126358.jpg

Kakku oli mielestäni hyvää, ei liian makeaa. Makeanpersot voivat taasen lisätä täytteen makeutta. Täytteen liivatemäärä voi tuntua isolta, mutta täyte ei ollut mielestäni liian kovaa, vaikka käyttämäni mansikkasose oli jämäkkää. Mikäli kakkuun ei halua sitruunan makua, voi tietenkin sitruunaisen "tuorejuuston" tilalla käyttää vaikka vaniljan makuista. Juustokammoiset voivat muuttaa juuston tilalle vaikkapa rahkan.