CIMG1071-001.jpg

Aikamoinen työviikko takana... blogin äärelle en ole joutanut. Onneksi tänään arkivapaa.....tosin nyt sitten menen keräämään loput marjat takapihalta...vadelmia (pakastimeen) ja karviaiset pääsevät porisemaan hilloksi. Vastailen kommentteihin myöhemmin. Lämmin kiitos niistä kuitenkin kaikille jo tässäkin vaiheessa.

Mutta nyt pikkuleipäkuviin...

Blogia seuranneet tietävätkin, jotta meillä on lähes aina sukujuhlissa ja kaikenlaisissa pippaloissa kanelimuroleipiä. Malli voi vaihdella...sydämiä, puolikuun mallisia, enkeleitä, ihan vaan pyöreällä muotilla otettuja, tähden mallisia jne...maku sama kaikissa. Nyt tein kanelimuroleipiä siskon toivomuksesta. Riitti näistä kyllä taasen parille ystäväperheellekkin ja itellekkin.

CIMG1046.jpg

Ohje löytyy täältä ja tämän parempaa ohjetta ei minulle ole vastaan tullut. Ohjeen alkuperää en muista, sillä tällä olen tehnyt vuosikymmeniä... lemppari sydämen mallinen muotti oli kateissa, joten piti tehdä tällaisella mielestäni turhan isolla muotilla. Näitä ei tarvitsepöydästä montaa ottaa...

taikina on tehtävä etukäteen kovettumaan. Jähmettyneestä taikinasta kannattaa pehmittää pieni osa ja kaulita se pitkulaiseksi käyttäen sopivan määrän jauhoja alle ja tarvittaessa sipaista jauhoja kaulimeenkin.Taivutetulla paistinlastalla on kätevää varmistaa, jotta levy on irti alusesta.

CIMG1051.jpg

Joskus aikoinaan voitelin munalla pikkuleivän ennen kaneli-sokeriseoksen ripotelua, vaan siitä vaiheesta olen nyttemmin luopunut. melkeinpä kauniimpi ilman munaa.

CIMG1064.jpg

Pikkuleipämuotteja työkalupakki pullollaan ja aina tulee niitä samoja suosikkeja käytettyä. Nyt otin käyttöön tällaisen pienen huulimuotin. Jos on montaa sorttia tarjolla, niin silloin koko ihan ok ja aianahan noita pieniä voi rohmaista useamman....

CIMG1057.jpg

Tuplamäärästä taikinaa tuli tällainen määrä pikkuleipiä...