IMG_20230323_133402~2.jpg

Keitin aamu/iltapuuroksi täysmaitoon mannasta ja lesesekoituksesta puuroa mitä jäi noin 3 dl, joten päätin hyödyntää sen lättyihin. Ekan koelätyn paiston jälkeen lisäsin taikinaan jauhoja ja yhden kananmunan, jotta taikina pysyi paremmin kasassa ja isot lätyt olivat helpompia kääntää. Koelättykin kyllä syötiin. Taikina tuntui tekovaiheessa aika paksulta, mutta valmiit lätyt olivat ihanan pehmeitä.

Isolla lasivadilla olevat lätyt valmistuivat alla olevalla ohjeella.

Lätyt/letut mannpuuron lopusta

(minulla tästä tuli 15 isoa lättyä)

noin 3 dl mannapuuroa (muukin puuro käy)

6 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

3 isoa kananmunaa

suolaa ja  sokeria oman maun mukaan

(jos tykkää kardemummasta, sopisi sekin hyvin näiden maustamiseen)

Lisäksi tarvitaan paistamiseen voita

Sekoita aineksista tasainen lättytaikina esim pallovatkaimella. Maistele suola ja sokeri mieleiseksi. Paista isoiksi/pieniksi lätyiksi keskilämmöllä nätin ruskeiksi molemmin puolin.

IMG_20230323_133435~2.jpg

Minä laitoin taikinaan ihan vähän sokeria, koska nämäkin lätyt syötiin tapamme mukaan suurin osa ihan ilman mitään lisukkeita.