Hyvää, nopeatekoista kotiruokaa. Me syötiin tomaattista jauheliha-pekonikastiketta keitetyn spaghetin kanssa. Raastoin vielä annoksiin polarjuustoa pinnalle.
Meillä alla oleva määrä riittää neljään annokseen.
Tomaattinen jauheliha-pekonikastike
400 g naudan jauhelihaa
1 iso keltasipuli
noin 150 g pekonia
6-7 dl vettä
200 g paseerattua tomaattia
1 lihaliemikuutio/lihafondi
suolaa (aluksi vajaa 1 tl)
paprikajauhetta (noin 1 tl)
valkosipulia oman maun mukaan (minä laitoin 3 isoa kynttä)
soijakastiketta (noin ½ rkl)
(ripsaus chiliä)
suurustamisen: 3/4 - 1dl vehnäjauhoja + 1½ dl vettä
Valmistaminen
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli oikein kuumalla paistinpannulla kunnolla ruskeaksi. Siirrä kattilaan ja lisää vesi, paseerattu tomaatti ja kaikki mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Suurusta kastikkeeksi, eli sekoita vehnäjauhot ja kylmä vesi tasaiseksi suurukseksi ja kaada ohuena nauhana kastikkeen sekaan koko ajan kastiketta sekoittaen. Sekoita koko ajan pohjaa myöten kunnes kastike taas kiehuu. Anna hautua/kiehua vähintään 10 min. Kastike saa hautua pidemmänkin ajan. Muista vaan sekoittaa silloin tällöin pohjaa myöten ja tsekkaa, että hautuu miedolla lämmöllä. Tarkista kastikkeen maku ja sakeus.
Oneksi kastiketta jäi toiseksikin kerraksi. Varmaankin keitettyjen perunoiden kanssa syödään loput.
Kommentit