IMG_20220325_132200.jpg

Hyvää, nopeatekoista kotiruokaa. Me syötiin tomaattista jauheliha-pekonikastiketta keitetyn spaghetin kanssa. Raastoin vielä annoksiin polarjuustoa pinnalle.

Meillä alla oleva määrä riittää neljään annokseen.

Tomaattinen jauheliha-pekonikastike

400 g naudan jauhelihaa

1 iso keltasipuli

noin 150 g pekonia

6-7 dl vettä

200 g paseerattua tomaattia

1 lihaliemikuutio/lihafondi

suolaa (aluksi vajaa 1 tl)

paprikajauhetta (noin 1 tl)

valkosipulia oman maun mukaan (minä laitoin 3 isoa kynttä)

soijakastiketta (noin ½ rkl)

(ripsaus chiliä)

suurustamisen: 3/4 - 1dl vehnäjauhoja + 1½ dl vettä

Valmistaminen

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli oikein kuumalla paistinpannulla kunnolla ruskeaksi. Siirrä kattilaan ja lisää vesi, paseerattu tomaatti ja kaikki mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Suurusta kastikkeeksi, eli sekoita vehnäjauhot ja kylmä vesi tasaiseksi suurukseksi ja kaada ohuena nauhana kastikkeen sekaan koko ajan kastiketta sekoittaen. Sekoita koko ajan pohjaa myöten kunnes kastike taas kiehuu. Anna hautua/kiehua vähintään 10 min. Kastike saa hautua pidemmänkin ajan. Muista vaan sekoittaa silloin tällöin pohjaa myöten ja tsekkaa, että hautuu miedolla lämmöllä. Tarkista kastikkeen maku ja sakeus.

IMG_20220325_132112.jpg

Oneksi kastiketta jäi toiseksikin kerraksi. Varmaankin keitettyjen perunoiden kanssa syödään loput.