Nopea ja helppo arkinen lounaskeitto. Tomaattisia ruokia on meitin huushollissa syöty lähiaikoina monia, joten tästä keitosta jätin tomaattisen maun kokonaan pois.....vaikka se niin hyvin tähänkin keittoon passaisi. Tomaattista makua keittoon kaipaavat laittavat tomaattipyrettä tai paseerattua tomaattia lorauksen liemen sekaan ja asia on korjaantunut.
Balkanmakkarakeitto
noin 1 litra vettä nesteeksi (lisää tarvittaessa kypsymisen aikana)
2 lihaliemikuutiota
suolaa
soijakastiketta
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
(valkosipulijauhetta)
300 g pkt juureskuutioita (semmonen tuoreversio missä on myös purjoa reilusti)
1 iso keltasipuli hienonnettuna
3 oikein isoa perunaa kuorittuna ja lohkottuna
500 g pötkö balkanmakkaraa pieninä kuutioina (käytin Atria, vaikka onkin hinnaltaan kalliimpaa)
(persiljaa)
Mittaa kattilaan vesi, lisää lihaliemikuutiot ja mausteita. kuumenna kiehuvaksi. Laita juureskuutiot ja hienonnettu sipuli kypsymään noin 10 min. Lisää sitten perunalohkot ja kypsennä lähes kypsiksi. Lisää makkarakuutiot kypsymisen loppupuolella, kuitenkin niin että nekin ehtivät hautua muiden keittoainesten kanssa. Lisää keittoon vettä liemeksi tarvittaessa kypsymisen aikana. Tarkista valmiin keiton maku. Lisää keittoon tuoretta persiljaa, jos tykkäät siitä ja sitä sattuu olemaan käytettävissä.
Täältä löytyy vuonna 2008 postaamani balkankeitto
Ensi kerralla teen balkankeitosta kaaliversiota. Käykääs kurkkaamassa ohjetta täällä.
Kommentit