IMG_20231005_102344.jpg

Russell Hobbsin tultua taloon on tullut tehtyä selkeästi tiettyjä syötäviä pienempiä määriä mitä jos kypsentäisin ne uunissa. Pannaristakin teen nykyisin usein tällaisen pienen version. Tosin tämän pannarin kohdalla todettiin, että harmi kun oli niin pieni ja loppui melkeimpä kättelyssä. Jostain kumman syystä tästä tuli erityisen hyvää....varmaan suolan ja sokerin määrä. Niitähän en tietenkään tämmösiin pieniin mittaile, niin tuskimpa toiste prikulleen samanmakuista onnistuu tekemään.

Omenan tilalle pannariin voi käyttää tietty muitakin hedelmiä (tuoreita tai säilyke) tai marjoja  tai tekee peruspannarin ja tarjoaa lisukkeet erikseen.

IMG_20231004_093315_edit_31172737392481.

Tämä pieni omenapannari on tehty suhteilla; 2½ dl maitoa, 1 iso kananmuna, 11/4 dl vehnäjauhoja (tai 1½ dl, jos tykkää tuhdimmasta pannarista), rasvasulaa noin 1 rkl, suolaa ja sokeria oman maun mukaan. Pinnalle 1 iso omena kuorittuna ja kuutioituna ja kanelia + sokeria.

Minä teen näin: laitan pienen voipalan muovikulhoon, lautasen kanneksi  ja sulatan rasvan miksossa. Kaadan sekaan maidon ja vispaan jauhot pallovatkaimella. Muna ja mausteet sekaan. Maistelen seosta ja lisään tarpeen mukaan makuja. Laitan rypistetyn leivinpaperin 23 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja kaadan taikinan vuokaan. En sen kummemmin turvottele taikinaa. Omenat ja mausteet pinnalle ja pannari kypsymään Russeliin. Airfryertoiminto, 215 lämpö 15 min. Kertaakaan en aukonut kantta, sen verran luottoa on jo Russelin ja minun välille tullut.

Kts alla oleva kuva ja teksti...

GridArt_20231004_100343321.jpg

Vasermmalla 15 min kypsyneenä.Kypsää olis ollu, mutta kaipasin lisäväriä pintaan, joten pidin 230 asteessa vielä muutaman minuutin grilliritilän päällä.  Pitäs muistaa ens kerralla laittaa alusta lähtien ritilän päälle vuoka ja katsoa miten sitten paistuu pinnaltaankin.

IMG_20231003_194545_edit_11508572266597.

 S-marketista ostin tämän vuoan.

IMG_20231004_115301_edit_18302716286194.

Me ei ihan kauhean ohuesta pannarista tykätä, joten meille tämä oli sopivaa.

Screenshot_20231005_095204.jpg

Kuvakaappaus omalta Instasivulta toisella kertaa tehdystä omenapannarista.

Tämäkin oikein kanelinen omenapannari on tehty Russelilla. 23 cm alumiinifoliovuoka ja siinä vielä paperi. Tämän pannarin suhteet olivat enemmänkin clafoutiksen tapaista johtuen munamäärästä ja pikkasen turhan paljon taikinaa tuli vuokaan. Tämän ainesuhteet olivat: 3 dl maitoa + 2 kananmunaa + 1½ dl vehnäjauhoja, suolaa, sokeria ja 2 rkl voisulaa. Hyvää tämäkin toki oli. Paistamaan jouduin pidempään miedommassa mitä yllä olevassa ohjeessa.