Tarkoitus oli tehdä perinteinen mansikkatäytekakku, mutta kakku muuttuikin moninaisista syistä tällaiseksi kulhokakuksi. Kulhokakku on koottu samaan tapaan kuin tämä. 

Hyvää oli tämäkin ja ajoi kakkuasian sunnuntain kahvipöydässä.

1797098.jpg

Mansikka-kinuskiherkku

5 dl vispikermaa

vanilliinisokeria vaahdon maustamiseen

1½- 2 dl kinuskikastiketta

½ pkt kaurakeksejä

n. 1/3 suklaakäärötorttulevyä tai ohut kakkupohjalevy tms ( jos et käytä tätä, lisää keksimäärää)

n. 1 dl maitoa kostuttamiseen

n.1½ l mansikoita

valkosuklaata koristeluun (n. 40 g)

Murenna keksit kulhon pohjalle, kostuta maidolla, levitä kerros kinuskikastikeella maustettua kermavaahtoa päälle ( eli vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää kauopan kinuskikastiketta ja sekoita/jatka vaahdottamista, tarkista makeus) ja sitten reilu kerros paloiteltuja mansikoita. Sitten laita käärötorttulevy (voi olla pieninä palasina) ja kostuta se maidolla ja taas reilu kerros kinuskikermavaahtoa. Päällimmäisen mansikkakerroksen voi latoa esim kukan malliseksi tai miten nyt haluaa... tarjoa sellaisenaan herken jääkaapissa tekeytymisen jälkeen ...pintaa voi vielä koristellakkin. Toki kinuskikastike lorotus olisi ollut looginen lisä mansikoiden päälle, mutta minä halusin kokeila valkosuklaaraitoja...joita monissa blogeissa on laitettu oikeiden mansikkakakkujen päälle...

1797097.jpg

1797099.jpg

Me nautimme tätä herkkua viime sunnuntaina kahvipöydässä. Ihanaa oli.

Tästä kulhollisesta ottaa 10 makealle persoa syöjää ihan kunnon ison annoksen....