Pitkästä aikaa tein pitsaa ihan omin kätösin alusta alkaen... Tein kaksi pellillistä pitsaa, yhden pellillisen tonnikala-meetwursti-persikka-herkkusieni täytteellä ja toiseen pellilliseen laitoin ainoastaan kinkkua ja ananasta täytteeksi.

1207741.jpg

... tonnikalaa + meetwurstia + persikkaa + herkkusieniä...

1207740.jpg

...kinkkua + ananasta...

Pitsa

(kaksi uunipellillistä)

pohja:

4 dl   vettä ( 42 asteista, koska käytin kuivahiivaa)

1½ tl suolaa

1 pss (11g) kuivahiivaa

4 rkl öljyä tai muuta rasvaa sulatettuna

8 - 10 dl vehnäjauhoja

pitsakastike:

noin 3 dl paseerattua tomaattia + tomaattipyrettä + pitsamaustetta + sokeria + suolaa

haluamasi täytteet:

kinkkua, ananasta, herkkusieniä, meetwurstia, jauhelihaa ruskistettuna, yms

juustoraastetta

valmistaminen

- yhdistä lämpimään veteen suola ja 1 dl vehnäj.sekoitettu hiiva

- alusta vehnäjauhoilla pehmeäksi taikinaksi, lisää rasva alustusvaiheessa

- kohota taikina hyvin, vaikka lämpimässä vesialtaassa/vadissa peitettynä

- kaulitse pitsapohjat pellin kokoisiksi ja siirrä leivinpaperinpäälle pellille

- levitä pitsakastike ja vähän juustoraastetta pohjalle

- sitten muut täytteet ja vielä vähän juustoraastetta päälle...

- paista peltipitsat 225 - 250 asteessa  noin 15 min.... varo ettei tummu liikaa, muista kurkata että pohjakin on paistunut....

- pitsamaustetta ripoteltiin vielä päälle ennen syömistä....