Pitkästä aikaa tein pitsaa ihan omin kätösin alusta alkaen... Tein kaksi pellillistä pitsaa, yhden pellillisen tonnikala-meetwursti-persikka-herkkusieni täytteellä ja toiseen pellilliseen laitoin ainoastaan kinkkua ja ananasta täytteeksi.
... tonnikalaa + meetwurstia + persikkaa + herkkusieniä...
...kinkkua + ananasta...
Pitsa
(kaksi uunipellillistä)
pohja:
4 dl vettä ( 42 asteista, koska käytin kuivahiivaa)
1½ tl suolaa
1 pss (11g) kuivahiivaa
4 rkl öljyä tai muuta rasvaa sulatettuna
8 - 10 dl vehnäjauhoja
pitsakastike:
noin 3 dl paseerattua tomaattia + tomaattipyrettä + pitsamaustetta + sokeria + suolaa
haluamasi täytteet:
kinkkua, ananasta, herkkusieniä, meetwurstia, jauhelihaa ruskistettuna, yms
juustoraastetta
valmistaminen
- yhdistä lämpimään veteen suola ja 1 dl vehnäj.sekoitettu hiiva
- alusta vehnäjauhoilla pehmeäksi taikinaksi, lisää rasva alustusvaiheessa
- kohota taikina hyvin, vaikka lämpimässä vesialtaassa/vadissa peitettynä
- kaulitse pitsapohjat pellin kokoisiksi ja siirrä leivinpaperinpäälle pellille
- levitä pitsakastike ja vähän juustoraastetta pohjalle
- sitten muut täytteet ja vielä vähän juustoraastetta päälle...
- paista peltipitsat 225 - 250 asteessa noin 15 min.... varo ettei tummu liikaa, muista kurkata että pohjakin on paistunut....
- pitsamaustetta ripoteltiin vielä päälle ennen syömistä....
Kommentit