IMG_20211026_091415.jpg

Saaristolaisleipiä olen tehnyt viimeisen vuoden aikana aika usein.

Eri versioita tästä ohjeesta eli saaristolaisleipä Nauvon tapaan.

Vähän olen testaillut jauhomääriä, eri jauhojen suhteita, suolamääriä yms. Edelleenkin teen reilun suolaisen leivän ja hieman isommalla jauhomäärällä mitä ekat leipäni aikoinaan olen tehnyt.

IMG_20211025_173424.jpg

Paistan leivät pitkulaisissa foliovuoissa ja laitan niihin leivinpaperin käytäen vuokia useamman kerran. Vuokien voitelu vois olla simppelimpää mitä papaerin asettelu.

IMG_20211025_192404.jpg

Vähän Kuhmuraiset pinnaltaan, vaan ei haittaa.

IMG_20211025_192350.jpg

Viirut leipien sivuihin ovat siis tuleet leivinpaperista, eivät ole sen kummaisempia.

Pari erää vielä ennen joulua teen, että saan annettua joulukukkasina näitäkin ystäväperheille, jotka eivät ite tee leipää.

IMG_20211201_163709.jpg

Raudaskalan kalanmyyjä oli myymässä kaloja viime viikossa K-kaupan edessä. Onneksi huomasin ilmoituksen edellisenä iltana Facen puolelta, niin ennätin ostoksille kaksikin kertaa. Paljon kylmäsavulohta ja iso file lämminsavulohta missä on reilusti aurajuustoa päällä. Olis voinu ostaa toisenkin fileen., oli niin hyvää.

IMG_20211202_102303.jpg

Minähän voiisn nykyisin vaikka elää saaristolaisleivällä (tai kluiva ruisleipä) ja päälle Raudaskalan kylmäsavulohta. Ei välttämättä mitään muuta. Kalassa on aika reilu suola, varsinkin pyrstöpaloissa, vaan laittaa sen verran vähemmän leivälle. Mulle on herkkua.

IMG_20211201_173528.jpg

Ja myös tuo auralohi oli hyvää. Ihan vaan leivän päällä herkuttelin sillä. Yhtä joulun ajan ateriaa varten laitoin palan kalaa pakastimeen. Tässä ei ole mitenkään reilu suola, vaan ainahan sitä saa ripsautettua tai minä saatan laittaa kotitekoista sitruunamelissasuolaa.