CIMG9683.jpg

Wilhelmiinaohjeita olen postannut jo aikaisemminkin, mutta laitetaan nyt vielä yksi ohje, eli se millä nykyisin teen. Olen vähentänyt alkuperäisestä ohjeesta sokeria ja minusta rakenne on enemmän kaupasta ostettavien wilhelmiinojen tapainen, jos nyt sellaisesta tykkää. Jos tykkää oikein makeasta, jopa nekkumaisesta, silloin pitää laittaa sokeria isompi määrä.

CIMG9638.jpg

Tällä ohjeella teen wilhelmiinat nykyisin. Tämä ohje näyttää olevan lähes joka lähteessä, tuolla isommalla sokerimäärällä, joten alkuperää en kyllä osaa sanoa. Kuka lie kehitellyt ohjeen?

Wilhelmiinat   ( n. 40 kpl )

200 g voita
1½ dl sokeria (jos tykkää makeammasta, laita 2 dl)
1-2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliini- tai vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
 
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
Lisää keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja ruokasooda. Sekoita taikina hyvin sekaisin (vaikka ihan käsin) 
Paista lyhyt koetanko. Juu, minä paistan aina pikkuleipätaikinasta koekakun, vaikka ohje olisi kuinka moneen kertaan tehty ja tuttu. Saatikka sitten, jos ottaa ohjeen ekan kerran käyttöön. Koekakku paistetaan sen mallisena, mitä on tekemässäkin. Kun olet todennut taikinan olevan ok....
Leivo taikinasta 4 - 5 tankoa mitkä mahtuvat pituudeltaan kahdelle  pellille, myös päihin pitää jäädä leviämistilaa. Jätä reilusti tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät paistettaessa.
 
Paista pikkuleipätangot noin 175-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kauniin ruskeiksi. Tarkkaile paistumista, uunit kun paistavat niin erilailla. Kun pikkuleipätanko on hyvän ruskea, nosta pelti pois uunista.
Leikkaa tangot heti uunista ottamisen jälkeen (sahateräisellä)leikkuuveitsellä noin 3 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi (joko ruoraan tai hieman vinottain) ja anna niiden jäähtyä kunnolla ennen pakkaamista.

CIMG9634.jpg

Wilhelmiinat ovat helppoja ja nopeita tehdä.