Nämä pikkuleivät on varmaankin keksinyt jouku kaurakakuista tykkäävä kookosfani. Minä olen saanut tämän ohjeen jo vuosikymmeniä sitten eräältä ystävältäni ja silloin tällöin näitä tulee tehtyä. Ovat hyviä ihan sellaisenaan mutta jos haluat hienostella, voi kakut koristella vaikkapa sulatetulla suklaalla.

1973089.jpg

Rapeat kookoskakut

150 g voita tai margariinia

1 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

1 muna

1 dl vehnäjauhoja

1½ dl kookoshiutaleita

3½ dl kaurahiutaleita

1 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

Vatkaa sokerit ja rasva vaahdoksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosytele pieniä palloja pellille. Minä muotoilin taikinan pötköksi, jaoin osiin ja hierasin käsien välissä pyöreän pallon. Näin tehden saat tasaisemman oloisia pikkuleipiä. Laita pikkuleivät pellille hyvin harvaan, koska ne leviävät paljon paistuessaan. Paista pikkuleivät vaalean ruskeiksi n. 170 asteessa. Pikkuleivät ovat pehmeitä heti uunista oton jälkeen, joten niiden on annettava hieman jäähtyä ennen siirtämistä. Jäähtyneet pikkuleivät ovat ihanan rapeita.

Minä tein tällä kertaa kakuista aika isoja ja tästä annoksesta tuli 42 kpl. 

1973096.jpg

Pikkelipien väliin kannattaa jättää paljon tyhjää, koska ne leviävät paljon paistuessaan. Paistamisessa ei kannata hötkyillä. Pikkuleivistä tulee ihanan rapeita, kun maltat paistaa ne suhteellisen miedossa lämmössä ( n. 170 astetta) vaalean ruskeiksi. Varo polttamasta, muutoin maistuuvat karmealle.

1973088.jpg

Kylmää maitoa ja kookoskakkuja, nam....