CIMG1091-normal.jpg

Meillä tehdään valkoista sipulikastiketta aika usein lisäkekastikkeeksi. Sitä syödään mm. kaalikääryleiden, jauhemaksapihvien, lindströminpihvien, lihamurekeruokien ja kasvispihvien kera. Myös paistetulle kalalle se passaa oikein hyvin pienellä sitruunapippurilisällä.

Jos sipuliksi käyttää yksistään/lisäksi esim. ruohosipulia tai sipulien vihreitä varsiosia, saa kastikkeesta kauniimman näköistä. Nyt laitoin kastikkeeseen ihan vaan keltaspulia. Nestesuurusteisia kastikkeita yleensä suosin, vaan valkoinen kastike on tehtävä rasvasuurustuksella.

Valkoinen sipulikastike

n. 25 g rasvaa

1 keltasipuli

3 rkl vehnäjauhoja

3-4 dl maitoa (loraus ruokakermaa?)

suolaa

jauhettua valkopippuria

Hienonna sipuli. Sulata rasva kattilan pohjalla ja freeesaa/kuullota siinä sipulia. Lisää jauhot ja skeita hyvin sekaisin. ja kaada heti perään kylmä maito. laita ensin pinempi määrä ja kuumenna kastike kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää maitoa. Hauduttele n. 5 min kastiketta ävlillä sekoitellen. Mausta maitopohjainen kastike vasta valmiina suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Huom! jos valmistat kastikkeen ruohosipulista tai vihreistä sipulinvarsista, valmista ensin kastike ohjeen mukaan ja lisää vasta sitten vihreä sipuli kuumenenmaan sekaan, jotta kaunis vihreä vri säilyisi.