Pitkäperjantain aterialle halusin kokeilla jotain uutta broileriruoka-ohjetta. Jo aikaa sitten olin tulostanut Valion sivuilta montakin vaihtoehtoa, joista nyt kokeiluun pääsi slaavilainen kana/broileripata. Hyvää olikin...raaka-ainevalikoimalta lähes identtinen lemppariruokamme Broileria Igorin tapaan kanssa. Tosin tämän asian huomasin vasta broileripataa tehdessäni ja varsinkin sen jälkeen kun päätin lisätä slaavilaiseen broileripataan myös suolakurkkukuutioita.
Alkuperäinen ohje löytyy siis Valion sivuilta nimellä slaavilainen kanapata, vaan minä tulkitsin ohjetta hyvin laveasti, joten alla ohje miten minä ruoan tein...
Slaavilainen broileripata
800 g | broilerin ohutleikkeitä, rintafileitä tms |
rasvaa lihojen ruskistamiseen | |
2 kpl | keskikokoisia keltasipuleita lohkoina |
n. 2½ dl | vettä |
1 prk | smetanaa (=120 g) |
n.70 g | tomaattisosetta (tomaattipyrettä) |
3 pulleaa | valkosipulin kynttä viipaleina/murskattuna |
2 kpl | suippopaprikaa |
suolaa, paprikajauhetta, aromisuolaa, mustapippurirouhetta, sokeria | |
½ kpl | purjoa hienonnettuna |
n. 75 g | aurajuustoa muruna (enemmänkin voi laittaa...) |
2 kpl | suolakurkkua kuutioina (ei ole välttämätön, vaan minä lisäsin koska tykkäämme) |
persiljaa hienonnettuna |
Slaavilaisen broileripadan kanssa söimme keitettyä riisi ja kasviksia ja hedelmäistä vihreää salaattia.
Slaavilaista broileripataa tehdään meillä ehottomasti uudemmankin kerran. Tykästyimme siihen kovin (ja hyvin näytti vieraillekkin maistuvan) ja on oiva haastana Igorille.....kentien jopa parempaa?
Kommentit