Pitkäperjantain aterialle halusin kokeilla jotain uutta broileriruoka-ohjetta. Jo aikaa sitten olin tulostanut Valion sivuilta montakin vaihtoehtoa, joista nyt kokeiluun pääsi slaavilainen kana/broileripata. Hyvää olikin...raaka-ainevalikoimalta lähes identtinen lemppariruokamme Broileria Igorin tapaan kanssa. Tosin tämän asian huomasin vasta broileripataa tehdessäni ja varsinkin sen jälkeen kun päätin lisätä slaavilaiseen broileripataan myös suolakurkkukuutioita.

CIMG1689-normal.jpg

Alkuperäinen ohje löytyy siis Valion sivuilta nimellä slaavilainen kanapata, vaan minä tulkitsin ohjetta hyvin laveasti, joten alla ohje  miten minä ruoan tein...

 

Slaavilainen broileripata

800  g broilerin ohutleikkeitä, rintafileitä tms 
  rasvaa lihojen ruskistamiseen
2 kpl keskikokoisia keltasipuleita lohkoina
n. 2½ dl vettä
1 prk smetanaa (=120 g)
n.70 g tomaattisosetta (tomaattipyrettä)
3 pulleaa valkosipulin kynttä viipaleina/murskattuna
2 kpl suippopaprikaa
  suolaa, paprikajauhetta, aromisuolaa, mustapippurirouhetta, sokeria
½ kpl purjoa hienonnettuna
n. 75 g aurajuustoa muruna (enemmänkin voi laittaa...)
2 kpl suolakurkkua kuutioina (ei ole välttämätön, vaan minä lisäsin koska tykkäämme)
  persiljaa hienonnettuna

 

Leikkaa jokainen broileriliha kahteen osaan. Ruskista ne paistinpannulla tai padassa tai paksupohjaisessa kattilassa muutamassa erässä. freesaa myös sipulilohkot. Laita ruskistetut lihat ja sipulit pataan.
Lisää vesi ja mausteet.  Anna kiehua/hautua hiljalleen kannen alla n.20 min. Sekoita välilä pohjaa myöten.
Lisää sekaan smetana, hienonnettu purjo ja isot paprikasuikaleet.. Anna hautua vielä 5-10 min.... eli kunnes kaikki on kypsää. Varo kypsentämästä paprikoita tuusan nuuskaksi. Lisää aurajuustomuru ja kuumenna vielä kiehuvaksi, niin että juusto sulaa sekaan. Lisää suola/maustekurkkukuutiot sekaan ( ja kuumenna vielä kiehuvaksi) ja tarkista vielä ruoan maku. Lisää hienonnettu persilja ruoan pinnalle.

 

CIMG1694-normal.jpg

Slaavilaisen broileripadan kanssa söimme keitettyä riisi ja kasviksia ja hedelmäistä vihreää salaattia.

 

CIMG1697-normal.jpg

Slaavilaista broileripataa tehdään meillä ehottomasti uudemmankin kerran. Tykästyimme siihen kovin (ja hyvin näytti vieraillekkin maistuvan) ja on oiva haastana Igorille.....kentien jopa parempaa?