IMG_20230910_094933_edit_30373192419297.

Sunnuntain aamupalalle tein pienen juusto-kasvismunakkaan Russel Hobbsin airfryertoiminnolla.

Munakkaassa on 3 kananmunaa, ½ dl maitoa (tai muuuta nestettä), ripsaus suolaa ja reilusti mustapippuria myllystä. Sekoitetun vuoassa olevan munakasmassan päälle ripottelin fetajuustoa, laitoin miniluumutomaatteja viipaleina, punaista suippopaprikaa ja vielä juustoraasteen jämiä noin 1 dl. Tarkkoja määriä ei tällaisissa tule mittailtuja. MOnasti tällaiseen tulee upotettua lähipäivinä-pakko-käyttää-ainekset. Lähinnä tässä kannattaa huomioida, että jos laittaa paljon juustoja, ei laita munakasmassaan suolaa liikaa/ollenkaan, ettei tule turhan suolaista. Tällä kertaa jätin tarkoituksella kinkut yms pois munakkaasta.

Minulla munakas kypsyi Russel Hobbsin airfryertoiminnolla 8 min 200 asteessa ja sitten nostin lämmön 220, kun halusin munakkaaseen ihan reilun paistopinnan. Varmaankin olis alusta lähtien voinut olla hieman korkeampi lämpötila. Kannattaa tsekata kesken kypsymisen, kun laitteet kuitenkin kypsentävät niin eri aikoihin. Mulla munakas oli aika paksu. Ohut kypsyy tietenkin nopeammin. On valmista, kun on mieleisen väristä ja massa on hyytynyt. Liian kuivaksi ei kuitenkaan kannata kypsentää. Pihalta hain vielä lehtipersiljaa munakkaan pinnalla, niin päästiin aamupalalle.

GridArt_20230910_111559974.jpg

Minä kypsensin munakkaan pienessä pyrex-vuoassa ja laitoin siihen rypistetyn leivinpaperin, jotta sain munakkaan helpommin siirrettyä pois vuoasta.

Tuo pieni pyrex-vuoka oli lähes käyttämättömänä kaapissa ennen Russelin meille tuloa, mutta on nyt eniten käytetty astia pienten määrien teossa.

IMG_20230910_100258_edit_30334658113478.

Aamupalalla oli ekan kerran maistelussa kuvan jogurtti. Omaan makuuni oli yllättävän pliisua verrattuna tuon sarjan muihin jogurtteihin. Toki syötyä tulee. Odotin tuon olevan enemmän kirpakkaan makuista. Oma lemppari tuon sarjan jogurteista on edelleenkin ehdottomasti Japani mansikka-kirsikkajogurtti

IMG_20230910_100544_edit_30254047035905.

Sunnuntain aamupalan herkkuna palanen riisisuklaata. Käytiin eilen Haaparannassa ja tuli osteltua makeita herkkuja silloin tällöin nautittavaksi. Taas kerran pitää todeta, että kyllä omat makutottumukset ovat muuttuneet iän karttuessa. Aikoinaan riisisuklaa oli suurtakin herkkua, nyt menee kastiin ihan ok makea kahvin kanssa pieni pala.