Yhden kauniin kesäisen illan (yön) syöminkejä vieraiden kanssa...
Ajatus tähän kokonaisuuteen tuli täältä. Ihan tuollaisenaan en settiä toteuttanut, joten alla meidän "kevyt" iltapalamme.
Tarjolla oli siis lämmitettyjä tortillalättyjä (ihan kaupan valmiita), grillattua possun sisäfilettä suikaleina, grillattua paprikaa, sieni-sipulilisuketta, avocadotahnaa, ananassalsaa (kaupan valmista), jalapenoa viipaleina, ananaspitoista salaattia (tähde).... ja jos ei tätä olis ollu, olisin laittanut tarjolle ananasta jossakin muodossa. Koska minusta se nyt vaan passaa tällaiseen settiin...
Herkkusienilisäke
10 kpl isoja tuoreita herkkusieniä
rasvaa paistamiseen
2 keskikokoista sipulia vihreine varsineen (tai pätkä purjoa)
suolaa
mustapippuria myllystä
3-4 pulleaa valkosipulin kynttä
Viipaloi herkkusienet ja hienonna sipulit. Freesaa sienet ja sipulit pannulla tilkassa öljyä kypsiksi. Mausta....ja tarkista maku.
Possun sisäfileitä olin varannut 2 kpl ja vielä tekovaiheessa pähkäilin riittäskö 1 kpl....jos olisin uskonut muita, olis liha loppunut ihan kesken. Eli maustoin siis molemmat lihat ja kanssasyöjä grillas ne viipaleina ja minä sitten suikaloin ne. Yhteistyöllä ja pienellä hoputuksella päästiin syömäänkin iltamyöhällä....
Possun sisäfile (täyte)
2 kpl possun sisäfileitä
suolaa
mustapippuria myllystä
paprikajauhetta
öljyä
Puhdista fileet ja viipaloi ne ja painele käsin hieman uhuemmiksi. Mausta lihat molemmin puolin öljylorauksella ja muilla mausteilla. Anna maustua kylmässä ainakin tunnin ajan. Ota lihat puolisen tuntia ennen grillaamista huoneenlämpöön. Delegoi grillaaminen kanssasyöjällesi. Kypsän meheväks, ei kuivaksi....näillä sanoilla tarkensin kypsyyttä hälle. Hyvin onnistui. Anna lihojen hieman vetäytyä esim foliolla peitettynä ja suikaloi ne sitten.
Grillattua paprikaa
3 kpl punaisia suippopaprikoita
öljyä
suolaa ja ripsaus sokeria
Puhdista paprikat ja leikkaa ne 4 osaan pitkittäin. Sipaise öljyä pintaan ja grillaa ne napakan pehmeiksi. (Irrota kuoriosa....me emme) Suikaloi paprikat astiaan ja ripsauta suolaa ja sokeria (+mustapippuria) sekaan.
Hieman epäilin porukkani tykkäämistä avocadotahnasta, vaan olin ihan väärässä. Tätä olis menny vaikka enemmänkin. Olkoon nimenä avocadotahna, kun en ihan quacamole nimitystä tuosta rohkene käyttää...
Avocadotahna
1 syöntikypsä avocado
1 prk (=150g) creme fraichea
valkosipulia hienonnettuna (käytin 3 kynttä)
suolaa
mustapippuria myllystä
sitruunamehua (käytin puolikkaan ison sitruunan mehun)
tuoretta persiljaa hienonnettuna reilusti (tai tuoretta korianteria, jos siitä tykkäät)
Leikkaa avocado ihan oieneiksi kuutioiksi tai tilsi huolimattomasti haarukalla. Lisää muut ainekset ja maistele....suolaisen kirpakkaa ja valkosipulista saap olla. Laita tekeytymään peitettynä jaakaappiin.
Yritin hillitä täytemääriä omassa annoksessani, jotta saan lätyn suljettua kunnolla....
Jokainen syöjä kääri tortillalättynsä tavallaan...minä taitoin pohjan kiinni ja sitten vaan rullaksi....helppo oli syödä.
Hyvää oli....aika tujua, vaan ei liian. Jopa mulle maistui olut hyvin näiden kyytipoikana.
Vihon viimeiset rippeet kaikista täytteistä eräät syöjät kokosivat vielä taco tubsien päälle....
....tyhjistä astioista päätellen maistui kaikille neljälle syöjälle vallan mainiosti....
Kommentit