Yhden kauniin kesäisen illan (yön) syöminkejä vieraiden kanssa...

Ajatus tähän kokonaisuuteen tuli täältä. Ihan tuollaisenaan en settiä toteuttanut, joten alla meidän "kevyt" iltapalamme.

CIMG3174-normal.jpg

Tarjolla oli siis lämmitettyjä tortillalättyjä (ihan kaupan valmiita), grillattua possun sisäfilettä suikaleina, grillattua paprikaa, sieni-sipulilisuketta, avocadotahnaa, ananassalsaa (kaupan valmista), jalapenoa viipaleina, ananaspitoista salaattia (tähde).... ja jos ei tätä olis ollu, olisin laittanut tarjolle ananasta jossakin muodossa. Koska minusta se nyt vaan passaa tällaiseen settiin...

CIMG3172-normal.jpg

Herkkusienilisäke

10 kpl isoja tuoreita herkkusieniä

rasvaa paistamiseen

2 keskikokoista sipulia vihreine varsineen (tai pätkä purjoa)

suolaa

mustapippuria myllystä

3-4 pulleaa valkosipulin kynttä

Viipaloi herkkusienet ja hienonna sipulit. Freesaa sienet ja sipulit pannulla tilkassa öljyä kypsiksi. Mausta....ja tarkista maku.

 

CIMG3174-001-normal.jpg

Possun sisäfileitä olin varannut 2 kpl ja vielä tekovaiheessa pähkäilin riittäskö 1 kpl....jos olisin uskonut muita, olis liha loppunut ihan kesken. Eli maustoin siis molemmat lihat ja kanssasyöjä grillas ne viipaleina ja minä sitten suikaloin ne. Yhteistyöllä ja pienellä hoputuksella päästiin syömäänkin iltamyöhällä....

Possun sisäfile (täyte)

2 kpl possun sisäfileitä

suolaa

mustapippuria myllystä

paprikajauhetta

öljyä

Puhdista fileet ja viipaloi ne ja painele käsin hieman uhuemmiksi. Mausta lihat molemmin puolin öljylorauksella ja muilla mausteilla. Anna maustua kylmässä ainakin tunnin ajan. Ota lihat puolisen tuntia ennen grillaamista huoneenlämpöön. Delegoi grillaaminen kanssasyöjällesi. Kypsän meheväks, ei kuivaksi....näillä sanoilla tarkensin kypsyyttä hälle. Hyvin onnistui. Anna lihojen hieman vetäytyä esim foliolla peitettynä ja suikaloi ne sitten.

Grillattua paprikaa

3 kpl punaisia suippopaprikoita

öljyä

suolaa ja ripsaus sokeria

Puhdista paprikat ja leikkaa ne 4 osaan pitkittäin. Sipaise öljyä pintaan ja grillaa ne napakan pehmeiksi. (Irrota kuoriosa....me emme) Suikaloi paprikat astiaan ja ripsauta suolaa ja sokeria (+mustapippuria) sekaan.

 

CIMG3175-normal.jpg

Hieman epäilin porukkani tykkäämistä avocadotahnasta, vaan olin ihan väärässä. Tätä olis menny vaikka enemmänkin. Olkoon nimenä avocadotahna, kun en ihan quacamole nimitystä tuosta rohkene käyttää...

Avocadotahna

1 syöntikypsä avocado

1 prk (=150g) creme fraichea

valkosipulia hienonnettuna (käytin 3 kynttä)

suolaa

mustapippuria myllystä

sitruunamehua (käytin puolikkaan ison sitruunan mehun)

tuoretta persiljaa hienonnettuna reilusti (tai tuoretta korianteria, jos siitä tykkäät)

Leikkaa avocado ihan oieneiksi kuutioiksi tai tilsi huolimattomasti haarukalla. Lisää muut ainekset ja maistele....suolaisen kirpakkaa ja valkosipulista saap olla. Laita tekeytymään peitettynä jaakaappiin.

CIMG3182-normal.jpg

Yritin hillitä täytemääriä omassa annoksessani, jotta saan lätyn suljettua kunnolla....

CIMG3189-normal.jpg

Jokainen syöjä kääri tortillalättynsä tavallaan...minä taitoin pohjan kiinni ja sitten vaan rullaksi....helppo oli syödä.

CIMG3192-normal.jpg

Hyvää oli....aika tujua, vaan ei liian. Jopa mulle maistui olut hyvin näiden kyytipoikana.

CIMG3196-normal.jpg

Vihon viimeiset rippeet kaikista täytteistä eräät syöjät kokosivat vielä taco tubsien päälle....

 

CIMG3201-normal.jpg

....tyhjistä astioista päätellen maistui kaikille neljälle syöjälle vallan mainiosti....