Meillä paistetaan aika usein possunlihaköntti (varsinkin talvisaikaan) maustettuna ja syödään sitten sellaisenaan pääruokana lisukkeiden kanssa ja kylmänä leivän lisukkeena.

Nyt tarkoituksena oli sipeltää kypsä liha pieniksi suikaleiksi kypsänä... ja tunnustan rehellisesti etten koskaan ollut edes kuullut nimeä pulled pork, ennenkuin samana viikonloppuna blogeissa rupesi olemaan postauksia revitystä lihasta esim. sämpylöiden täytteenä. Olin siis ihan ajan hermolla, vaikken sitä itse edes tiennyt.

images?q=tbn:ANd9GcQ_6FD0AZb6RbsxTUoGIv4
Pulled pork tarkoittaa vedettyä, revittyä, nyhtäistyä, kiskottua possunlihaa....vai miten tuon nyt itsekukin haluaa kääntää. Ajatuksena on kuitenkin että pehmeäksi kypsennetty liha riivitään haarukalla säikeiksi.

 

Me söimme revittyä possua  kotoisasti kermamuhennettujen sipuleiden ja porkkanalaatikon kera ja loppuja mies söi leivän päällä ja välissä.

 

Minun tekemäni pulled pork ei varmaan ole ollenkaan oikeaoppista, vaan kyseessä onkin sen  maatiaiserkku.

Ruhonosakin taitaa olla väärä, enkä liotellut lihakimpaletta suolavedessä, mausteet laitoin oman pään mukaan jne .... vaan lopputuloksena oli kuitenkin hyvänmakuista ja ihanan pehmeää revittyä possua. Postauksen lopussa on linkkejä muihin blogeihin missä on ollut pulled pork postauksia lähikuukausina.

Mitään pikaruokaahan tämä ei ole. Aikaa menee reilusti, vaan aktiivista tekoaikaa ei paljoakaan.... siiä sivussa kun liha kypsyy voi hääräillä niitä näitä.

 

Minun toteuttamani helppo versio revitystä possusta valmistui näin....

 

Revittyä possua ( pulled pork)

1½ kg possun lapaa

 

Mausteseos (eli rub)

2 tl suolaa

2 pulleaa valkosipulin kynttä

mustapippuria myllystä ihan reippaasti

1 tl paprikajauhetta

½ rkl sokeria

Mausteet sekoitetaan keskenään ja hierotaan lihan pintaan ja lihan annetaan tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja. Tietenkin liha voidaan maustaa jo vaikka edellisenä päivänä. Liha kypsennetään sellaisenaan uunivuoassa 130-140 asteen lämmössä vähintään 4 tuntia. Minusta tämä aika riitti vallan mainiosti lihapalallemme. Lihaa voidaan ( = kannattaa) valella kypsymisen aikana vuokaan valuvalla herkullisella liemellä. Lihan tulee kypsyä todella pehmeäksi ja samalla se saa kunnolla väriäkin. Kun liha on valmis, sen annetaan vetäytyä ( vähintään 15 min) ennen repimistä. Hieman jäähtynyt  liha revitään haarukalla suikaleiksi lihassyiden suuntaisesti.... eli toisella haarukalla pidetään lihasta kiinni ja toisella vaan revitään lihaa säikeiksi.... rasvat ja luut poistetaan.

Revitty possunliha nautitaan sellaisenaan kuumana lisäkkeiden kera tai käytetään esim. sämpylöiden, patonkien, wrappien yms. täytteenä.

images?q=tbn:ANd9GcQg_qvvY1WpoIWUFuMP_t1

Tämän näköisenä liha tuli uunista.... takana uunivuoassa näkyy ihanan makuista lientä mitä lihasta irtosi paiston aikana. Minä liruttelin tuon liemne revityn lihan päälle, jotta sain kaikki maut talteen.

 

Yllättävän iso kasa revittyä lihaa tulee 1½ kilon lapapalasta... ja täyttävääkin, tuhtia ruokaa tämä on. Neljälle aikuiselle tulee ihan hyvä tuhti liha-annos tästä määrästä.

 

Tässä muutamia blogeja joissa on ollut pulled pork- postauksia lähikuukausina. Käykääs tutkimassa niitäkin -> öytyy paljon tietoa pulled porkista.

... eivät ole missään tietyssä järjestyksessä

 

http://mustamuttavalkoinen.blogspot.com/2012/02/parasta-possua-eli-pulled-pork.html

 

http://smetana.fi/2012/vedetty-sika/

 

http://laaturuokateoria.blogspot.com/2011/08/pulled-pork.html

 

http://ankeriasvipunen.blogspot.com/2011/11/rikki-revitty-

 

 

No niin, nyt vaan sitten lihakönttejä ostamaan, iltasella mausteet lihan pintaan ja aamulla liha uuniin, niin pääsette huomenna herkuttelemaan pulled porkilla