CIMG8878.jpg

Vienosti savulle maistuvaa kirjolohta, valkokaalia, sipuleita ja paprikaa.

CIMG8864.jpg

Lohifilee valmistettiin tähän samaan tapaan, erona oli vain se, jotta nyt laitettiin brikettien päälle myös vedessä kasteltuja savustuspuruja ja taisipa kanssasyöjä laittaa puruja lisäkourallisen ihan kuiviltaankin kesken grillailujen.

Kasvisten pinnassa on ihan vaan ölyä, suolaa ja mustapippuria myllystä. Kala on maustettu suolalla ja sitruunapippurilla. 

CIMG8874.jpg

Kalasta tuli todella herkullista. Vienosti savulle maistuvaa ja mehevää. Kalafile (painoi 1,15 kg) oli grillissä kaiken kaikkiaan noin 45 min epäsuorassa lämmössä.

CIMG8866.jpg

Eivät ole kovin viehkeän näköisiä, varsinkaan kaalilohkot, vaan minä tykkään. Nuo nuivan näköiset sipulitkin olivat todella hyviä kun purskautti päällimmäisen kuivan kuoren pois ja alta paljastuu ihana pehmoinen sipuliherkku. Kaalilohkoista en kauheasti savun makua tuntenut, olivat grillissä sen verran vähän aikaa....semmoinen vieno makuhäivähdys savusta toki niissäkin maistui.

CIMG8886.jpg

Enpä ole tiennytkään, jotta tällaisetkin elukat syövät kalaa. Neljä kertaa saman näköinen mehiläinen liiteli hakemaan roippeista kypsää kalaa pienen palan ja lensi pois....palataksenn hetken päästä hakemaan uutta palaa. Tai sitten kyseessä oli joka kerta ihan eri mehiläinen. Vietyäni lautasen sisälle etuterassin pöydältä, etsiskeli se turhaan lisämuonaa...