Piimäkakku ei ole oikein koskaan kuulunut suosikkikahvikakkuihin, vaikka maustekakuista tykkäänkin.

Yksi ohje kahvikakkuvarastossani toki on piimäkakusta, vaan tämän kakun ohjeen otin kuitenkin Melodyn blogista. Kiitos.

Runsas neilikan maku ei oikein passaa suuhuni, joten sitä määrää hieman vähensin ja rusinat jätin kokonaan pois....


Piimäkakku     (kookas kakku, tarvitset n. 2 litran vuoan)
 
3 dl piimää
200 g sulatettua voita
2 dl sokeria
1 dl siirappia (tummaa)
1 tl inkivääriä
1½ tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
( 1 dl rusinoita halutessasi )
 
Sekoita kaikki kuivat aineet (ja rusinat, jos käytät niitä). Yhdistä kuiviin aineisiin piimä, sulatettu rasva ja siirappi. Sekoita taikinaa sen verran että se on tasaista.
Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) n. 2 litran vuokaan.
Paista kakku tavallisessa vastusuunissa n.160 asteessa noin 1 tunti alimmalla tasolla. Tarkista kakun kypsyys puutikulla kakun keskiosasta. Kuiva tikku = kypsä kakku.
Anna kakun jäähtyä hetkinen ennen kumoamista.