CIMG3119.jpg

Mousse kuulostaa liian hienolta nimeltä tälläiselle lisäkkeelle....meillä tätä kutsutaan ihan reilusti kalamössöksi. Sanmainen mössö käy oikein hyvin esim suolaisten tuulihattujen, voileipäkakun/voileipäkakkurullan, tai vaikkapa rieska- tai tortillakäärän täytteeksi tai uusien perunoiden lisukkeeksi tai vaikka ihan vaan leivän päälle laitetttavaksi, kuten minä aion tällä herkutella. Kanssasyöjä ei edes maista tätä.

Myös graavista lohesta voi tehdä samaisella ohjeella kalamössöä.

 

Helppo kylmä kalalisäke (kylmäsavulohesta)

noin 200 g kylmäsavulohta

1 pieni punasipuli

1 pieni prk (=150 g) creme fraichea

noin 50 g halutun makuista maustettua tuorejuustoa (esi. kylmäsavu- tai  ruohosipulituorejuusto)

suolaa

½ sitruunan mehu

tilliä

sitruunapippuria

Valmistaminen

Leikkaa kala ihan pieniksi kuutioiksi.

Hienonna punasipuli oikein pieneksi

Yhdistä kaikki ainekset "mössöksi" ja maistele maut kohilleen.

Säilytä kylmässä tiiviissä rasiassa, ettei sipuli anna tuoksuja muihin ruokiin.

Jos seoksesta haluaa hinnaltaan halvempaa/vähemmän kalaisaa, voi siihen lisätä enemmän jatkeainetta eli jotain valkoista...kermavaahtoa, enemmän tuorejuustoa jne.

CIMG3121.jpg

CIMG3127.jpg

CIMG3124-001.jpg

Ohjeella tulee kuvan mukainen määrä oikein kalaisaa kalamössöä.