Kotitekoiset lihapyörykät ovat aina  hyviä....

Lihapyörykät

1½ dl korppujauhoja

3 dl maitoa

2 munaa

800 g naudan jauhelihaa

1 pss  sipulikeittojauhetta/aineksia ( = 63 g)

1 tl paprikajauhetta

½ tl rouhittua mustapippuria

suolaa

½ dl sinappia

½ dl ketsuppia

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

Sekoita maito ja korppujauho sekaisin, lisää seokseen kaikki muut ainekset ja sekoita tasainen massa. Kypsennä pieni pala mikrossa tarkistaaksesi maku mieleiseksesi. Muotoile lihapyöryköiksi märkien käsien välissä. Minä tein isoja ( jötkylöitä, kuten meillä sanotaan  ) lihapyöryköitä  ja tästä satsista tuli vaan 30 kpl. Paista lihapyörykät pellillä leivinpaperin päällä 200-225 asteisessa uunissa 20-30 min....pyöryköiden koosta riippuen.

Me söimme lihapyöryköiden kanssa baby-pinaatilla höystettyä vihersalaattia, pekoni-parsanyyttejä ja sinihomejuustogratinoitua kukka- ja parsakaalia