Kotitekoiset lihapyörykät ovat aina hyviä....
Lihapyörykät
1½ dl korppujauhoja
3 dl maitoa
2 munaa
800 g naudan jauhelihaa
1 pss sipulikeittojauhetta/aineksia ( = 63 g)
1 tl paprikajauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
suolaa
½ dl sinappia
½ dl ketsuppia
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
Sekoita maito ja korppujauho sekaisin, lisää seokseen kaikki muut ainekset ja sekoita tasainen massa. Kypsennä pieni pala mikrossa tarkistaaksesi maku mieleiseksesi. Muotoile lihapyöryköiksi märkien käsien välissä. Minä tein isoja ( jötkylöitä, kuten meillä sanotaan ) lihapyöryköitä ja tästä satsista tuli vaan 30 kpl. Paista lihapyörykät pellillä leivinpaperin päällä 200-225 asteisessa uunissa 20-30 min....pyöryköiden koosta riippuen.
Me söimme lihapyöryköiden kanssa baby-pinaatilla höystettyä vihersalaattia, pekoni-parsanyyttejä ja sinihomejuustogratinoitua kukka- ja parsakaalia
Kommentit