Viime perjantaina ollessani shoppailemassa ystäväni kanssa, ostin kaikenlaista uutta keittiöhommeleihinkin esim. iloleipurin pyöreän vuoan, halkaisija 28 cm....jotain piti tehdä, että pääsi vuokaa kokeilemaan. Vuoan pakkauksessa oli puolukkakeikauskakun ohje....minä muutin sen punaherukkaversioksi, koska niitä oli kerättynä kipollinen. Ohje löytyy myös pienempään vuokaan sopivana iloleipurin sivuilta.

1898980.jpg

Minä maistelin punaherukkakeikauskakkua ihan ilman mitään kummempia lisäkkeitä päiväkaffella.

Punaherukka/puolukkakeikauskakku  ( vuoan halkaisija 28 cm)

Taikina:

150 g voita tai margariinia

2½ dl sokeria

3 munaa

4 dl punaherukoita tai puolukoita ( minä laitoin punaherukoita 3 dl)

½ prk = 1 dl kermaviiliä

5 dl vehnäjauhoja

1½ tl vanilliinisokeria

2 tl kanelia

1½ tl leivinjauhetta

Vuokaan pohjalle:

1 dl fariinisokeria

75 g voita tai margariinia

4 dl punaherukoita tai puolukoita ( minä laitoin 3 dl punaherukoita)

Valmistaminen:

Sekoita vuokaan tuleva pehmeä rasva ja sokeri ja levitä seos kakkuvuoan pohjalle (minä voitelin margariinilla myös vuoan reunat). Ripottele päälle marjat.

Vaahdota taikinan rasva ja sokeri, lisää munat, kuivat ainekset, kermaviili ja viimeisenä marjat -> sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina kakkuvuokaan marjojen päälle.

Paista keikauskakkua 175 asteessa 40-50 min. Vuoan käyttöohjeissa käsketään paistaa leivonnaiset hieman normaalia alemmissa lämpötiloissa, koska vuoka johtaa lämpöä hyvin. 

Anna kakun jähtyä ennen kumoamista. Tarjoile vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen  tms kanssa. Loraus kinuskikastikettakin voisi olla ihanaa tämän kanssa.

1898966.jpg 1898967.jpg

1898971.jpg

Kuvassa  mukana myös ekat silikonipatalappuni... nekin ostin viime perjantaina Lidlistä ( 2 kpl maksoi 5 euroa)...en oikein vielä tiedä tykkäänkö?

1898977.jpg

Punaherukkakeikauskakku ei ole hääppöisen näköinen tällaisenään. Tomusokeria aion siivilöidä päälle ja vielä herukoita koristeeksi...kaunistuu kummasti. En kuitenkaan koristellut kakkua nyt, koska maistelun jälkeen laitoin sen pakastimeen odottamaan tiettyjä vieraita....