CIMG3671-normal.jpg

Ruvetessani tekemään näitä pikkuleipiä, oli ajatuksena, että jos olisivat puoliksikaan niin hyviä kuin mureat kaneliässät ovat, niin kannattaisi näitä tehdä uudemmankin kerran.

Tämä samainen ohje näyttää pyörivän netissä hyvinkin monissa paikoissa pikkasen eri versioina mm onko soodaa vai ei.... tiedä sitten mistä ohje on alkujaan lähtöisin. Pullahiiren blogistä ohjetta en ottanut, vaan googletuksen jälkeen näyttää sieltä ekana putkahtavan samantapainen ohje. Tosin halusin näihin enemmän kanelin makua, joten lisäsin kanelia myös taikinaan. Nähtävästi tein myös näistä paljon pienempiä sillä sain alla olevasta annoksesta noin 80 kpl pikkuleipiä aikaseksi. Ulkonäöltään ovat kans ihan erilaisia, sillä halusin pikkasen litistää näitä ennen paistoa. Voisin kuvitella tekeväni näitä myös niin että kaulitsen levyn paksuhkoksi ja ottasin siitä sopivan kokoisia kiekkoja muotilla...

Tässäpä ohje miten minä pikkuleivät tein....

Kanelipikkuleivät

(tein noin 80 kpl ja olivat kyllä ihan riittävän kookaita)

225 g voita (pehmeää, huoneenlämpöistä)

2 dl sokeria

1½ dl ruokokidesokeria (tummaa kidesokeria)

2 munaa

7 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

1 tl kanelia (ensi kerralla laitan vielä enemmän...)

pikkuleipien pinnalle kaneli-sokeriseosta... kanelia sais olla seoksessa ihan reilusti...määkin laitan ens kerralla enemmän

Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kaikki kuivat ainekset sekaisin ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ..... minä sekoittelin loppupeleissä ihan käsin. Taikina oli ihanan helpon tuntuista, eikä tarttunut mihinkään. Hieraise taikinasta tanko (ei tarvinnut yhtään jauhoja tankojen pyöritykseen), jaa se halutun kokoisiin paloihin ja pyörittele palat käsien välissä pyöreiksi. Kieräytä pikkuleipä/tai paina vain päällys lautasella olevaan kaneli-sokeriseokseen. Minä painoin pikkasen pikkuleipää littanaksi ja kastoin vaan päällyksen kaneli-sokeriseoksessa. Paista pikkuleivät leivinpaperin (mulla taasen 2 päällekkäin) päällä pellillä vähän alle 200 asteisessa uunissa kauniin vaaleiksi (12-15 min).... varo etteivät kärvähdä. Anna pikkuleipien jäähtyä kunnolla (ei päällekkäin) ja maistele vasta sitten....

Huom! koepikkuleivänkin voisi tietenkin paistaa, niin näkis minkälaisia on tekemässä, paljonko pikkuleivät leviäävät uunissa jne...

CIMG3664-normal.jpg

Olivatko sitten kaneliässien veroisia?

Jotta pystys vertaamaan ovatko nämä pallerot kaneliässien veroisia, on siis tehtävä ässiäkin....

Ihanan mureat kaneliässät (lemppariohje)

Vanhan ajan hyvät ässät

Minun mielipiteeni; Juu, kyllä ovat.... silmät kiinni kun syöp, voi ihan kuvitella herkuttelevansa kaneliässillä....

Pitää tehdä uusi satsi ihan itelle, sillä suurin osa näistäkin matkusti siskon mukana Kuopioon... aikoi laittaa pakastimeen, ettei sorru ite niitä kaikkia heti napostelemaan.