1528739.jpg

Jättipihvi 4:lle

1 dl kaurahiutaleita

1 dl maitoa tai vettä

400 g jauhelihaa

1 muna

2 1/4 tl jauhelihamaustetta

2 maustemittaa paprikajauhetta

1 rkl sinappia

1 rkl ketsuppia

1 iso sipuli  ( joko taikinaan laitettuna tai ruskistettuna päälle)

Sekoita ensin maito ja kaurahiutaleet ja lisää sitten sekaan kaikki muut ainekset. Ohjeessa mainituilla maustemäärillä tulee aika miedon makuista, joten lisää mausteita jos tykkään reilusti mausteisesta ruoasta.

Kokoa käsin mureketaikina isoksi palloksi ja painele se litteäksi isoksi pihviksi kuumalle pannulle missä on vähän rasvaa.

Kypsennä miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Käännä kypsymisen puolessa välissä kantta tai isoa lautasta apuna käyttäen. Nosta kansi pannun päälle ja käännä ylösalaisin tiskipöydän päällä (varmuuden vuoksi, koska pannulta saattaa valua rasvaa tai nestettä). Valuta jättipihvi kannen päältä varovasti takaisin pannuun ja jatka kypsentämistä. Leikkaa pihvi 4 tai 6 osaan...samalla varmistut pihvin kypsyydestä.

1528737.jpg

Tässä jättipihvi kumottuna isolle kattilan kannelle....ja siitä vaan pihvi takaisin pannuun ja kypsennetään toiseltakin puolelta....

1529333.jpg

Paitoin vielä yhden ison sipulin lisäkkeeksi/koristeeksi  jättipihvin päälle. Siksi en laittanutkaan tällä kertaa pihvitaikinaan sipulia.

1528742.jpg

Me söimme jättipihviä keitettyjen perunoiden ja herneiden ja kantarellikastikkeen kanssa.

1529372.jpg

Kantarellikastikkeeseen käytin 2 dl pakastettuja kantarelleja + 4 rkl rasvaa + 2 rkl vehnäjauhoja + n.2½ dl maitoa + suolaa + valkopippuria myllystä.

Kyllä kantarellit ovat hyviä...kiitos H kaikenlaisista sienistä mitä toit meille tullessasi kyläilemään....