Kotimaista varhaiskaalia oli ihan pakko ostaa, kun sitä kaupassamme näin... tällä kertaa siitä valmistui helppotekoinen ja nopea kaalipata.

CIMG7756-normal.jpg

Tällä ohjeella tulee aika lihaisaa pataa...joten kaalia voi laittaa enemmänkin.

 

Helppo ja nopea kaalipata

400 g naudan paistijauhelihaa

6 kpl pieniä uusia sipuleita varsineen (tai 2 normi keltasipulia) hienonnettuna

n. 600 g kotimaista varhaiskaali (määrä voisi olla isompikin, tulee aika lihaisaa pataa)

3-4 porkkanaa kuorittuna + viipaloituna

1 dl vettä

siirappia (käytin vaaleaa, vaan tummakin käy tai fariinisokerikin passaa hyvin)

suolaa

1 lihaliemikuutio

soijakastiketta

paprikajauhetta

kuivattua meiramia

sitruunapippuria (tai musta- tai valkopippuria)

Ruskista jauheliha + sipulit kuumalla paistinpannulla. Lisää porkkanapalat mukaan freesaantumaan ja kypsymäänkin jo. Lisää paloiteltu kaali, mausteet ja vesi. hausduta kannen alla kypsäksi välillä sekoitellen. Varhaiskaali kypsyy kovin nopeasti... minulla tämä pieni annos kypsyi n. 25 min miedolla lämmöllä liedellä ja tuntui että kaali häviää kokonaan ruoasta. Tarkista maku ja lisäile mausteita tarpeen mukaan. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.