Aprikoosi-riisipuuro
1.2 litraa vettä ( lisää tarvittaessa lisää kypsymisen aikana)
250 g kuivattuja aprikooseja
2 dl puuroriisiä
1 - 1½ dl sokeria
½ tl suolaa
(- laita aprokoosit likoamaan kylmään veteen jo edellisenä iltana -> ei välttämätön)
- mittaa kattilaan 1.2 litraa vettä ( käytä myös liotusvesi) ja aprikoosit + sokeri + suola
- keitä kunnes aprikoosit rupeavat hajoamaan ( minä olin kärsimätön ja surrautin sauvasekoittimella aprikoosit liemineen hienoksi)
- lisää riisit ja keittele hiljakseen kunnes riisit ovat kypsiä (noin 50 min.), sekoittele aina välillä pohjaa myöten ...
- tarkista maku ja laita puuro jäähtymään
- meistä tämä on parasta kylmänä maidon kanssa.... joku voisi tykätä haaleanakin....
- jos puuro tuntuu liian paksulta jäähtyneenä, niin lisää tilkka kylmää vettä löysykkeeksi
- tällä ohjeella tehty aprikoosipuuro maistuu ihan reilusti aprikoosille,(nam!), joten jos tykkäät miedosta aprikoosin mausta niin muuta suhteita...
Kommentit