1283360.jpg

Aprikoosi-riisipuuro

1.2 litraa vettä ( lisää tarvittaessa lisää kypsymisen aikana)

250 g kuivattuja aprikooseja

2 dl puuroriisiä

1 - 1½ dl sokeria

½ tl suolaa

(- laita aprokoosit likoamaan kylmään veteen jo edellisenä iltana -> ei välttämätön)

- mittaa kattilaan 1.2 litraa vettä ( käytä myös liotusvesi) ja aprikoosit + sokeri + suola

- keitä kunnes aprikoosit rupeavat hajoamaan ( minä olin kärsimätön ja surrautin sauvasekoittimella aprikoosit liemineen hienoksi)

- lisää riisit ja keittele hiljakseen kunnes riisit ovat kypsiä (noin 50 min.), sekoittele aina välillä pohjaa myöten ...

- tarkista maku ja laita puuro jäähtymään

- meistä tämä on parasta kylmänä maidon kanssa.... joku voisi tykätä haaleanakin....

- jos puuro tuntuu liian paksulta jäähtyneenä, niin lisää tilkka kylmää vettä löysykkeeksi

- tällä ohjeella tehty aprikoosipuuro maistuu ihan reilusti aprikoosille,(nam!), joten jos tykkäät miedosta aprikoosin mausta niin muuta suhteita...