Koko kesä meni leipomatta pullaa, mutta alkusyksystä tein viimeinkin tällaisia fariinisokeri-kanelikiekkoja. Kohonnut pullataikina kaulitaan suorakaiteen malliseksi levyksi, levitetään pehmeää rasvaa kauttaaltaan ja reilusti kanelia ja fariinisokeria kohtuudella. Rullataan rullaksi, nipistellään liitoskohta kiinni ja leikataan kiekoiksi, mitkä laitetaan leikkuupinta päällepäin pellille leivinpaperin päälle. Pullat kohotetaan hyvin, voidellaan kanamunalla (rakenne rikottu) ja ripotellaan raesokeria pullien päälle. Pullat paistetaan 200-225 asteisessa uunissa reilu 10 min...kypsyyvät nopeasti, koska ovat "littanoita" muodoltaan, joten älä paista turhan kuiviksi.
Samalla kertaa leivoin ihan tavis korvapuusteja kaneli-sokeritäytteellä.
Pullataikinan ohjeen löydät esim täältä ja kuvia korvapuustin leipomisesta täältä.
Hyvin maistuivat pullat meille itsellekin ja sai näitä aika moni ystäväperhekkin kahvihetkiinsä.
Kommentit