WP_20160211_014.jpg

Tiedä sitten kumpiko nimi näille osuvampi olisi. Hyviä ovat joka tapauksessa ja passaavat perunalisäkkeeksi hyvinkin monenlaiislle ruoille.

Perunatornit/perunaruusut (kypsennys muffinssipellillä)

Raaka-aineet (4-6 annosta):

3 rkl sulaa voita
2 rkl parmesaanijuustoa raasteena
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl tuoretta timjamia...kuivattukin käy, muista laittaa sitä reilusti vähemmän
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

8-10 perunaa, ohuita siivuja

Lisäksi tarvitaan  muffinivuoka (jossa on tilaa 12 muffinsille)

Valmistus:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi ja voitele muffinivuoka reilulla voilla.

Laita kaikki perunasiivut kulhoon ja lisää sulatettu voi, parmesaanijuusto, valkosipulijauhe, timjami ja suola sekä pippuri. Sekoita kunnolla....maistele perunoita.....voisi toki kypsentää muutamna viipaleen mikrossakin ja saada näin kypsän perunalisäkkeen maun selville.

Aseta sitten perunasiivut kerroksittain muffinivuokaan, varmista että kaikki kasat ovat suunnilleen saman kokoisia. Päällimmäiseksi tulevia perunaviipaleita voisi ihan asentoonkin laitella, vaan minun kärsivällisyys ei semmoiseen riitä...

Anna paistua uunissa 55-60 minuuttia.

Ovat valmiita, kun perunasiivut ovat kullanruskeita ja peruna tuntuu tikulla kokeiltaessa pehmeältä.

Irrota perunatornit/-ruusut varovaisesti pellistä ja tarjoa liha/kalaruoilla lisäkkeenä.

 

WP_20160211_012.jpg

Minä tykkään paistaa/kypsentää tällaiset ihan kunnolla ruskeiksi, jotta ruskeasta paistopinnasta tulee lisämakua. Vaaleammista tykkäävät jättäävät nämäkin suosiolla vaaleammiksi. Ihan pehmeiksi kuitenkin kannattaa kypsentää...