CIMG2903.jpg

Ystäväperheen tyttären valmistujaisiin tein tämän jo aikaisemmin postaamani kakun lisäksi tällaisen neliön mallisen kakun kotiväelle syötäväksi.

CIMG2866.jpg

Tästä näkee miten " tilkkutäkkinä" kokosin kakun...en vaihdellut liitoskohtia eri kohtiin, mutta ihan hyvin kakku pysyi koossa näinkin. Leipien reunoja suoristin vain saksilla leikaten, en varsinaisesti leikannut joka puolelta kuoria pois. Kyllä kuoret pehmenevät tekeytymisvaiheessa, kun vaan malttaa kastella ne kunnolla.

CIMG2863.jpg

Kaiken mahdollisen hienonsin koneella, kuten paprikan tähän kinkkutahnaan.

CIMG2879.jpg

Tämän kakun päälle tuli aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa tilkalla maitoa löysytettynä.

CIMG2884.jpg

Tämä kakku näyttää omaan silmääni pienemmältä mitä tuo valkoiselle tarjottimelle tehty, vaan kuta kuinkin saman kokoiset kakut ovat...ovat vaan hämäävästi eri mallisia. Ihan kunnon otteen sai tarjottimista ottaa kakkujen nostamisessa, sen verran painavia kumpainenkin oli.

CIMG2906.jpg

CIMG2897.jpg

Tein kakut siis eri päiville, mutta päivät olivat niin lähekkäin, jotta ainekset ostin samalla kertaa kumpaankin.

Kummassakin kakussa jokaisessa välissä on kinkkutahna eri tavoin höystettynä. Tahnapohjana kermaviili ja osassa lisäksi tuorejuustoja. Yhteen kerrokseen laitoin meetwusrstia kinkkutahnan sekaan antamaan suolaisuutta. Lisäksi tahnoissa on paprikaa, kurkkua, aurinkokuivattuja tomaatteja saksilla ihan pieneiksi leikattuna, kurkkusalaattia ja purjoa.

Käytetyt ainekset yllä olevaan kakkuun ja tässä postauksessa olevaan tarjottimen kokoiseen kakkuun yhteensä....

Käytetyt ainekset kahteen todella isoon laktoosittomaan kinkkuvoileipäkakkuun

iso paahto paahtoleipää 5 isoa pkt (jäi muutamia leipäviipaleita)

savukinkkua 8 x 350 g pkt

koristelulihoiksi 2 pkt siivutettua kokolihaleikkelettä (nautaa)

meetwurstia 400 g

lihaliemikuutioita 3 palaa (tein näistä + vedestä kostutusliemen)

tuorejuustoja tahnoihin ja kakkujen kuorrutuksiin

- paprika-chilituorejuusto 7 x 200 g rasia

- aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto 4 x 200 g rasia

kermaviili 5x 200 g prk

salaattijuustokuutioita ½ prk

kurkkusalaattia 1 pieni prk

aurinkokuivattuja tomaatteja 1 pieni prk

tuore kurkku isoja 5 kpl

punainen paprika isoja 3 kpl

purjo 1 pieni

emmentaljuustoa, sinistä 300 g pala raastettuna reunoille

miniluumutomaatteja 1 rasia

vihreitä viinirypäleitä ½ rasiaa

maitojuomaa noin 1 dl (kuorrutusjuuston löysyttämiseen)

CIMG2868.jpg

Tämän kakun täytössä jäi ihan vähän tahnoja tähteeksi, joten hyödynsin ne voileipien täytteeksi.