Ystäväperheen tyttären valmistujaisiin tein tämän jo aikaisemmin postaamani kakun lisäksi tällaisen neliön mallisen kakun kotiväelle syötäväksi.
Tästä näkee miten " tilkkutäkkinä" kokosin kakun...en vaihdellut liitoskohtia eri kohtiin, mutta ihan hyvin kakku pysyi koossa näinkin. Leipien reunoja suoristin vain saksilla leikaten, en varsinaisesti leikannut joka puolelta kuoria pois. Kyllä kuoret pehmenevät tekeytymisvaiheessa, kun vaan malttaa kastella ne kunnolla.
Kaiken mahdollisen hienonsin koneella, kuten paprikan tähän kinkkutahnaan.
Tämän kakun päälle tuli aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa tilkalla maitoa löysytettynä.
Tämä kakku näyttää omaan silmääni pienemmältä mitä tuo valkoiselle tarjottimelle tehty, vaan kuta kuinkin saman kokoiset kakut ovat...ovat vaan hämäävästi eri mallisia. Ihan kunnon otteen sai tarjottimista ottaa kakkujen nostamisessa, sen verran painavia kumpainenkin oli.
Tein kakut siis eri päiville, mutta päivät olivat niin lähekkäin, jotta ainekset ostin samalla kertaa kumpaankin.
Kummassakin kakussa jokaisessa välissä on kinkkutahna eri tavoin höystettynä. Tahnapohjana kermaviili ja osassa lisäksi tuorejuustoja. Yhteen kerrokseen laitoin meetwusrstia kinkkutahnan sekaan antamaan suolaisuutta. Lisäksi tahnoissa on paprikaa, kurkkua, aurinkokuivattuja tomaatteja saksilla ihan pieneiksi leikattuna, kurkkusalaattia ja purjoa.
Käytetyt ainekset yllä olevaan kakkuun ja tässä postauksessa olevaan tarjottimen kokoiseen kakkuun yhteensä....
Käytetyt ainekset kahteen todella isoon laktoosittomaan kinkkuvoileipäkakkuun
iso paahto paahtoleipää 5 isoa pkt (jäi muutamia leipäviipaleita)
savukinkkua 8 x 350 g pkt
koristelulihoiksi 2 pkt siivutettua kokolihaleikkelettä (nautaa)
meetwurstia 400 g
lihaliemikuutioita 3 palaa (tein näistä + vedestä kostutusliemen)
tuorejuustoja tahnoihin ja kakkujen kuorrutuksiin
- paprika-chilituorejuusto 7 x 200 g rasia
- aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto 4 x 200 g rasia
kermaviili 5x 200 g prk
salaattijuustokuutioita ½ prk
kurkkusalaattia 1 pieni prk
aurinkokuivattuja tomaatteja 1 pieni prk
tuore kurkku isoja 5 kpl
punainen paprika isoja 3 kpl
purjo 1 pieni
emmentaljuustoa, sinistä 300 g pala raastettuna reunoille
miniluumutomaatteja 1 rasia
vihreitä viinirypäleitä ½ rasiaa
maitojuomaa noin 1 dl (kuorrutusjuuston löysyttämiseen)
Tämän kakun täytössä jäi ihan vähän tahnoja tähteeksi, joten hyödynsin ne voileipien täytteeksi.
Kommentit