Tässäpä yksi hieman erilainen leivonnaisohje, mihin voi upottaa ylikypsiä banaaneita.
Tämän leivonnaisen alkuperäinen ohje löytyy täältä nimellä tuplasuklaa banaanikakku. Eli alkuperäisellä ohjeella tehden tulee 1 pienehkö kahvikakku. Minä paistan monet kahvikakut piirakaksi, niin saa leikattua siistejä paloja niin pieninä kun haluaa. Olen tuplannut ohjeen pellillä tehtävään piirakkaan, vaan vieläkin enemmän olis voinu minun pellille olla. Piirakan paksuus näkyy kuvista. Suklaata en ihan laittanut niin paljon mitä alkuperäisessä ohjeessa on. Alkuperäisessä ohjeessa oli sokerina käytetty pelkästään fariinisokeria, mutta minä laitoin osan tavallista hienoa sokeria. Ens kerralla, kun paistan kakuksi, kokeilen pelkästään fariinisokerilla.
Myös esim blogissa multa sulle on tehty samalla ohjeella piirakkamallista, tosin ilman suklaata. Niinkin voi siis ohjeella tehdä.
Tälleen minä kuvissa olevan suklaisen piirakan tein.
Tuplasuklaa-banaanipiirakka
(pellillinen, minulla pellin koko 34x37 cm)
4 isoa kananmunaa
3 dl fariinisokeria
1 dl tavallista hienoa sokeria (tai koko 4 dl jompaa kumpaa sokeria. Kokonais sokerimäärää ei kannata vähentää, sillä tällä ei tule kovin makeaa piirakkaa)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia
2 dl tummaa kaakaojauhetta
400 g (n. 4 kpl) banaania soseutettuna
250 g voita sulatettuna
145 g levy tummaa suklaata (voisi olla enemmänkin -> 200 g ....mikä suklaa vaan käy)
Jäähtyneen paistetun piirakan pinnalle: kaakaojuomajauhetta ja tomusokeria
Valmistaminen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Lisää toisessa kulhossa sekoitetut kuyivat ainekset siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Soseuta banaanit sileäksi soseeksi sauvasekoittimella. Banaanimäärä kannattaa ihan punnita, koska se vaikuttaa kakun/piirakan rakenteeseen. Lisää banaanisose ja voisula taikinan joukkoon. Minä teen tällaiset sekoittamiset pallovatkaimella. Lisää vimeisenä hienonnettu suklaa taikinaan. Levitä taikina uunipellille, missä on leivinpaperi. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 25 minuuttia. Varo ylikypsentämästä piirakkaa. Mulla tais mennä muutaman minuutin yli. Piirakka kypsyy yllättävän nopeasti. Anna piirakan jäähtyä ihan kylmäksi. Leikkaa halutun kokoisiksi ja mallisiksi annospaloiksi. Siivilöi paloille kaakaojuomajauhetta ja tomusokeria just ennen tarjoilua tai koristele palaset muulla mieleisellä tavalla.
Minä voisin kuvitella pursottavani paloille kermavaahtoa/suklaista kermavaahtoa ja lisäks vielä vaikka vadelmia tai mansikoita raikastamaan kokonaisuutta.
Uuniin...
Paistossa pitää olla skarppina, ettei mene ylikypsäksi. Tämän taikinamäärän paistan ens kerran vähän pienemmällä pellillä, niin tulee paksumpi piirakka.
Ensin meinasin jättää palaset tällaisiksi
Vaan maisteltuani piirakkaa, halusin piirakkaan vielä makeuttakin lisää, joten siivilöin lisäksi tomusokeria pintaan.
Banaani ei muuten maistu ollenkaan voimakkaasti piirakassa.
Koko pellillisen yhteispotretti. Ystäväperheille meni palaset maisteltavaksi ja loput syötiin ihan ite.
Kommentit