IMG_20210916_125335.jpg

Atrian murea&nopea sarjan kanaversiota ollaan käytetty tortilloihin yms jo useamman kerran, vaan possuversio oli käytössä nyt ihan ensimmäistä kertaa. Lihan ostin kaupasta rahalla laatikkoa/kiusausta varten.

image.jpg

Lisää lihan käyttövinkkejä löytyy esim täältä.

Minä tein kiusauksen alla olevalla ohjeella.

Possunlihakiusaus (possu pehmeän pippurinen kypsä liha)

800 g pakaste perunasuikaleita (tulee lihaisaa, jos tykkää vähemmän lihaisasta, voi laittaa 1 kg perunaa)

1 iso keltasipuli + 1 rkl rasvaa sipulin kuullottamiseen (jos käyttää perunana pakaste peruna-sipuliseosta, voi tämän jättää pois)

1 pkt murea&nopea possu pehmeä pippurinen (Atria)

½ isoa suippopaprikaa

paprikajauhetta (reilu ½ tl)

ihan pieni kynsi valkosipulia raasteena

suolaa (noin 1 tl)

3 - 4 dl ruokakermaa (minulla oli noin 1½ dl sipulikermaa ja 2 dl maustamatonta ruokakermaa)

2-3 dl juustoraastetta

Valmistaminen

Leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi ja kuullota paistinpannulla….toki sipulin voi laittaa raaakanakin.

Mittaa laakeaan uunivuokaan jäiset perunasuikaleet, liha, paprikasuikaleet, freesatut sipulit ja mausteet ja sekoita kaikki sekaisin. Kaada ruokakerma vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle TAI laita juustoraaste vasta kypsentämisen loppupuolella, kuten minä tein. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 40-50 min uunin alaosassa. Jos kiusaus on syvemmässä vuoassa, pitenee kypsymisaika.

IMG_20210915_194347.jpg

Varmasti käytän pikaisessa ruoanlaitossa toistekkin possuversiotakin. Seuraavaksi testataan saman sarjan naudanlihaversio ja kanssasyöjä testaa nauta- ja kanakebabit.