CIMG2805-normal.jpg

Kuva ei hääppöinen ole, vaan laitanpa silti näkyviin... ainka monasti jää muutamia uusia perunoita tähteeksi ja tokihan niistä voi tehdä vaikka... Meillä tehtiin viime viikolla tällaisia pikaisia vartaita keitetyistä perunoista, pekonista, paprikasta ja kesäkurpitsasta. Mulla on joku ihmeen kesäkurpitsakausi menossa.... laitan sitä lähes joka päivä johonkin ruokaan.

CIMG2803-normal.jpg

Puisia grillitikkuja monet suosittelevat liottamaan vedessä ennen käyttöä.... minäkin tein niin aikoinaan, vaan nyt aina joskus siitä pinnaan.  Täyttää tikut täyteen tai laittaa foliota tikkujen päihin, niin ihan hyvin pelittää. Ja eihän sitä tikkua syödä, niin onko se nyt niin vaarallista jos se vähän saa väriä....kunhan ei palamaan syty.

Jotain grillikastikettakin pintaan olis voinu sipasta ennen grillailua, vaan meillä tyktään tällaisissa hyvin naturel mauista, joten pintaan laitetaan yleensä vaan mustapippuria myllystä.

Pekoniset peruna-kesäkurpitsavartaat

keitettyjä uusia perunoita kokonaisena tai puolitettuna

pekonisiivuja (minä puolitin perunat, joten jokaiseen puolikkaaseen riitti ½ siivua pekonia)

punaista (suippo)paprikaa palasina

kesäkurpitsaa palasina

(suolaa)

mustapippurirouhetta

grillivartaita....meillä ihan vaan puisia

Kiepsauta perunat ja kesäkurpitsapalat pekoniviipaleisiin (tai puolikkaisiin, kuten minä) ja kokoa vartaaksi yhdessä paprikan kanssa. Pippuroi pinta (ja ripsauta suolaa) Grillaa kunnes pekoni on halutun väristä.

Tietenkin vartaat voip tehä vaan perunasta TAI kesäkurpitsasta.

CIMG2807-normal.jpg

Myllystä vielä pippuria kypsienkin ainesten pintaan ja eikun syömään.