CIMG0681-normal.jpg

Erään sunnuntain nopeasti valmistunut lounas: uunissa kokonaisena paistettua viljapossun sisäfilettä, aura-kermaperunoita ja porkkana-kurkku-ananassalaattia.

 

 

CIMG0676-normal.jpg

Tämä vuoallinen aura-kermaperunoita on valmistettu seuraavin suhtein kypsistä perunoista... sipulia en tällä kertaa laittanut ollenkaan.

Aura-kermaperunat

8 kpl keskikokoisia keitettyjä perunoita kuorittuna ja lohkottuina

suolaa

mustapipppurirouhetta

paprikajauhetta

75-100 g sinihomejuustoa (laitoin pienenmmän määrän)

2 dl ruokakermaa

(minä laitoin vielä 1 dl emmentaljuustoa perunoiden pinnalle, koska laitoin auraa pienemmän määrän mukaan)

Laita lohkotut perunat uunivuokaan, ripottele mausteet ja sinihomejuusto niiden päälle. Kaada kerma vuokaan. Ihan kaikkien perunalohkojen ei tarvitse peittyä kermaan. Jos nestettä tarvitseisi vähän lisää, loraus maitoakin käy. (ripottele juustoraaste pinnalle)  Kypsennä perunat n. 200 asteisessa uunissa reilu ½ tuntia eli kunnes pinta on saanut kunnolla väriä.

 

CIMG0674-normal.jpg

 

Uunissa paistettu viljapossun sisäfile

1 kpl viljapossun sisäfileitä (maustamaton)

n. 1 rkl rasvaa pinnan ruskistamiseen pannulla

suolaa

reilusti mustapippurirouhetta

2 pulleaa valkosipulin kynttä paloiteltuna

paprikajauhetta

Puhdista lihasta enimmät paksut kalvot, mikäli katsot sen terpeelliseksi. Ruskista fileen pinta kiinni kuumalla paistinpannulla pienessä rasvamäärässä ( tunnustan, joskus pinnaan tästä vaiheesta). Laita filee uunivuokaan ( minä paistan aina pitkulaisessa leipävuoassa) ja ripottele sen pinnalle mausteita joka puolelle. Laita lihalämpömittari lihaan ja kypsennä liha halutun kypsäksi n. 175 asteisessa uunissa. Meille passeli kypsyys oli kun lihalämpömittari näytti 76 astetta... laita liha folioon ja anna hetken rauhoittua. Leikkaa liha viipaleiksi.