IMG_20210623_225605_847.jpg

Pakastimien tyhjennyksessä löyti vielä yksi pieni (noin½ kg)  pala hyvää naudan sisäpaistia. Laitoin siitä uuniin hautumaan yhden lemppariruoistamme eli naudanlihakäristyksen. Nyt tein siitä hyvin yksinkertaisen version, tässä on vain liha, sipulia, vettä ja mausteita. Ei mitään kevyttä kesäruokaa, vaan syö pienemmän annoksen. Jauhoisista perunoista tein muusin ja vihreät parsat on ihan vaan pannulla nopsaan paistettu voi-öljyseoksessa ja maustettu suolalla ja mustapippurilla.

Täältä löytyy ohje, mitä lähinnä käytin käristykseen. Nyt en laittanut mukaan pekonia. Liedellä padassa/kattilassa voisi tietenkin myös haudutella, mutta halusin päästä hyvin vähällä, joten laitoin ruoan taas hautum,aan uuniin.

Täältä löytyy ohje hillosipuliseen yms naudanlihakäristykseen.

IMG_20210623_225606_108.jpg

Liemen väri tulee siitä, että ruskistin lihat oikein ruskeiksi pannulla. Liemessä on suolan, pippurien (kokonaisia maustepippureita ja mustapippuria myllystä) ja laakerinlehtien lisäksi lisämakua antamassa liemifondia ja ihan pieni loraus soijakastiketta. Minä laitoin sipulitkin heti alussa sekaan, vaan jos niiden haluaa erottuvat selkeästi ruoasta, kannattaa ne laitta myöhemmin lihan sekaan kypsymään.

IMG_20210623_225606_060.jpg

Koska liha oli naudan sisäpaistia, kypsensin sitä uunissa vain noin tunnin verran. Kulma- ja ulkopaistista tehtynä kannattaa kypsentää pidempään.