Ollessamme joulukuun alussa kyläreissulla Kaavilla, toteutui viimeinkin monta kertaa aikomamme syöntireissu Juankoskella sijaitsevaan Ruukin Kievariin. Ohitse olemme monasti kanssasyöjän kanssa ajelleet ( käymme aika usein Kaavilla kyläreisuulla) ja aikomus on ollut mennä siellä käymään, vaan aina se on jäänyt....

Ruukin kievari osallistui Jyrki Sukulan Kuppilat kuntoon-ohjelmaan viime kaudella. Ohjelman perusteella paikasta muodostui tietty mielikuva, vaan nettisivujen perusteella tutustuessani paikkaan ja nyt myöhemmin paikan pällä käyneenä osoittautui paikka paljon isommaksi mitä luulin ja toimintaa siellä on jos jonkinlaista....

 

CIMG0011-normal.jpg

Miehet olivat yksimielisiä ruokavalinnassaan. Jyrki Sukulan suunnittelemalta  listalta heille valikoitui pääruoaksi

Friteerattua ylikypsää possunkylkeä, paahdettuja perunoita ja vihanneksia, kaalisalaattia ja valkosipulikastiketta.

 

CIMG0009-001-normal.jpg

....melkein annoskateus iski....pikkasen kyllä maistelin oman kanssasyöjäni lautaselta ja totesin hyvää olevan tämänkin.

 

CIMG0011-001-normal.jpg

Pikkasen ensin aprikoitiin lähteekö miesväen nälkä tällä annoksella, vaan kaikki kolme vakuuttivat tuleensa kylläisiksi....jopa niinkin, ettei jälkiruoalle jäänyt enää tilaa. Voi harmi, minähän tietenkin aina haluaisin kokeilla myös niitä.

 

CIMG0014-normal.jpg

Me naisimmeiset päätimme päästää keittiön helpolla ja tilattiin kaikki kolme siskosta kala-annos.

Pariloitua lohta, tilliperunoita, tomaatti-sipulisalsaa ja kukkakaalia ..... ja oli meillä jonkinlaista soosiakin tuossa pikkuisessa kipossa.

Hyvä oli tämäkin annos ( kala oli mehevää) ja täysinäinen olotila tuli, vaan ei yhtään liian ähky olotila.

 

CIMG0016-normal.jpg

Perunoissakaan ei oltu voita säästelty...kipon pohjalla oli reilusti voita ja tilliä perunoita maustamassa.

 

Varsinkin kesäaikaan Ruukin Kievarin ympäristö on todella kaunista seutua ja siellä kannattaa ehdottomasti poiketa. Niin mekin teemme viimeistään ensi kesänä uudemman kerran.

Juu, eikä tätä kirjoitusta sitten ole mikään taho spnssoroinut, vaan tykkäsimme paikan ruoasta ihan oikeasti.

Poiketkaapas tsekkaamassa itse mimmoisesta paikasta on kyse.