Piimäpiirakka on ollut jo pitkään kokeiltavien leivonnaisten listalla. Lauantaina siivouksien yms kotiaskareiden jälkeen teki mieli jotain makeaa, joten piimäpiirakka pääsi kokeiluun. Älkää antako nimen hämätä...piirakasta ei tietäisi että siinä on piimää...jos ei tietäisi... Netistä löytyy lukematon määrä piimäpiirakan ohjeita. Osa sellaisia joihon laitetaan makea kuorrutus pohjan päälle, osa käyttää piimäpiirakan pohjaa pohjana omena- tai marjapiirakalle. Minä päätin luottaa  Mian tekemään,  helppotekoiselta kuulostavaan piirakkaohjeeseen. Jemmassa on toinenkin ohje, se sitten seuraaavalla kerralla.....

2015260.jpg

Ohje on kopioitu Mian kokkailut blogista, mutta tein siihen joitain pieniä muutoksia. Minä en esim. voi paistaa tällaisia piirakoita 200 asteessa, vaan lämpötilaa on hieman laskettava -> paistoaika pitenee. Uunini paistaa muutenkin hieman omituisesti, aina on oltava kaksi leivinpaperia päällekkäin, ettei pohja tummu liikaa. Ainesuhteet on just samat mitä Mian tekemässä piirakassa.

PIIMÄPIIRAKKA

(pellillinen)

Pohja:

4 dl piimää
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoa
250 g margariinia sulatettuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Sekoitetaan kaikki ainekset tasaiseksi, levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista 175-200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarkista kypsyys. Jäähdytä.

Kuorrutus:

250 g tomusokeria ( = 5 dl)
100 g sulatettua margariinia
3 rkl vahvaa kahvia tai mehua (minä laitoin maitoa, koska halusin valkoisen kuorrutuksen)
1 tl vaniljasokeria

Sulatetun margariinin joukkoon sekoitetaan muut aineet. Muista siivilöidä tomusokeri. Levitetään seos pohjan päälle. Koristele nonparelleila tai strösseleillä. Leikkaa haluamasi mallisiksi paloiksi.

Tällä ohjeella tehty miedon makuinen piimäpiirakka maistui ainakin meille erittäin hyvin. Itse ehken haluaisin, että pohja olisi hieman paksumpi, mutta helppohan tuo ohje on suurentaa tai paistaa piirakka vähän pienemmällä pellillä. Kiitos Mia ohjeesta, piirakka jää vakiohjeekseni ja tätä tullaan tekemään vielä monet kerrat...