Meillä oli ruokatoivelistalla ihan tavallista lihamureketta.... tavallista ja tavallista..mikähän sitäkin on...

1247390536_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tavallista (minun mittapuun mukaan) lihamureketta syötiin chilisten lohkoperunoiden, salaatin ja porkkanagratiinin kanssa.

Pieni lihamureke

300 g naudan jauhelihaa

½ dl korppujauhoja

1 dl nestettä ( laitoin rasvatonta maitoa)

5 rkl sipulikeittojauhetta

2 rkl ketsuppia

1 rkl sinappia

mustapippuria myllystä muutama kierros

½ tl paprikajauhetta

1 muna

Sekoita ensin korppujauho + neste ja lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile pitkulaiseksi pötkyläksi/murekkeeksi ja kypsennä n. 200 asteisessa uunissa n. 40 min.

1247235710_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeella tulee tällainen pieni, 3 ( kork.4) aikuisen mureke. Minä leikkasin tuosta 6 hyvän paksua viipaletta + pienet pääpalat.

1247236532_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lohkoperunoissa on öljyn lisäksi mausteena suolaa, aromat-seosta, paprikajauhetta, chilijauhetta, mustapippuria myllystä. Tällä kertaa tein perunat kuorituista, vielä vanhoista perunoista. Kypsesin 200-225 asteessa n. 20 min. Olivat ihania, pikkasen tulisen makuisia. Toisaalta mureke ja porkkanagratiini olivat aika mietoja ja salaatin persikkakin taittoi chilistä makua kivasti.