Meillä oli ruokatoivelistalla ihan tavallista lihamureketta.... tavallista ja tavallista..mikähän sitäkin on...
Tavallista (minun mittapuun mukaan) lihamureketta syötiin chilisten lohkoperunoiden, salaatin ja porkkanagratiinin kanssa.
Pieni lihamureke
300 g naudan jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1 dl nestettä ( laitoin rasvatonta maitoa)
5 rkl sipulikeittojauhetta
2 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
mustapippuria myllystä muutama kierros
½ tl paprikajauhetta
1 muna
Sekoita ensin korppujauho + neste ja lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile pitkulaiseksi pötkyläksi/murekkeeksi ja kypsennä n. 200 asteisessa uunissa n. 40 min.
Ohjeella tulee tällainen pieni, 3 ( kork.4) aikuisen mureke. Minä leikkasin tuosta 6 hyvän paksua viipaletta + pienet pääpalat.
Lohkoperunoissa on öljyn lisäksi mausteena suolaa, aromat-seosta, paprikajauhetta, chilijauhetta, mustapippuria myllystä. Tällä kertaa tein perunat kuorituista, vielä vanhoista perunoista. Kypsesin 200-225 asteessa n. 20 min. Olivat ihania, pikkasen tulisen makuisia. Toisaalta mureke ja porkkanagratiini olivat aika mietoja ja salaatin persikkakin taittoi chilistä makua kivasti.
Kommentit