2009974.jpg

Me söimme pippurisen Pekka-kastikkeen punajuuri-omenaraasteen, aurinkokasvisten ja keitetyn riisin kanssa.

Pippurinen Pekka-kastike

400 g naudan suikalelihaa

1 iso sipuli

rasvaa ruskistamiseen

suolaa

(½ lihaliemikuutio)

1 tl soijakastiketta

vettä nesteeksi

ruskeaa Maizenakastikesuurusta

n. 1 dl ruokakermaa

n. 50 g Musta Pekka pippurijuustoa ( voi laittaa enemmänkin....)

Ruskista lihasuikaleet ja hienonnettu sipuli paistinpannulle. Lisää mausteet ja vettä niin että lihat peittyvät. Kypsennä liha kypsäksi. Minä hauduttelin lihaa puolitoista tuntia ja se oli ihanan mureaa. Suurusta kastike. Lisää ruokakerma ja pippurijuusto ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Me tykkäsimme tästä kastikkeesta tällaisenaan, vaikka ei se  niin kauniin väristä ollutkaan. Kauniimman värisen kastikkeen saat, jos laitat tomaattipyrettä tai paseerattua tomaattia kastikkeen sekaan.