IMG_20250314_192010.jpg

Mannapuuro maistuu meillä niin aamu- kuin iltapuuronakin ja aina silloin tällöin keitän sitä tarkoituksella reilummin, että saan tehtyä siitä kardemummalla maustettua pannukakkua.

Ahvenanmaan pannukakkuohjeita löytyy blogiarkistostani 2.

Nyt käyttämääni ohjeeseen pääset tästä linkistä.

Toinen isompi ohje löytyy tästä linkistä. Ohjeella tehden tulee ihan hyvän paksu pannukakku pellille (34x37cm) tehtynä.

Screenshot_20250327_170047_com_android_c

Ahvenanmaan pannukakku on yleensä paksua pannukakkua. Käyttämälläni ohjeella tulee näin paksua                    pannukakkua, jos sen laittaa paistumaan lasagnevuokaan (25x32cm). Tämä pannari on siis tehty tällä ohjeella.

Tällä kertaa halusin pannukakusta hieman ohuempaa, joten laitoin sen paistumaan pienelle pellille, jolloin se kypsyikin nopeammin.

IMG_20250314_145809_edit_33629572930712.

Ahvenanmaan pannari ei kupruile samalla tavalla mitä tavallinen peruspannari ainesuhteidensa ja puuron takia. Silti pannukakku on pehmeää valmiina, kun ei vaan paista liian kuivaksi, eikä tee liian ohutta. Paistoaika riippuu pannarin paksuudesta.

IMG_20250314_190816_edit_33652599445911.

Riisipuurostahan tämä yleensä tehdään, mutta me tykätään melkeimpä enemmän tästä mannapuuroversiosta.