CIMG2430.jpg

Lähiviikkoina ollaan herkuteltu joulutortuilla useampaankin otteeseen. Olen paistanut aina vain muutaman tortun ja heti tuoreeltaan ollaan ne syöty. Näin ovat parhaimmillaan.

CIMG2418.jpg

taikinanan tykkään käyttää edelleenkin myllyn paras torttutaikinaa...vaikkei se voiselle vedäkkään vertoja, mutta rakenteesta tykkään, kunhan vaan paistaa riittävän kuivikis. Äsken just paistoin näitä kahta mallia päiväkahveille.

CIMG2427.jpg

Hyvin pysyvät kolmiotkin kiinni, kun vaan kunnolla sormilla painelee, ei tarvitse mitään munavoiteluja leikkauspinnall. Marmeladia ei tietenkään liitoskohtaan saa tulla, se aukaisee tortun armotta.

CIMG2393.jpg

Ihan täsät perinteisestä tähtitortusta tykkään edelleenkin.... myös suolaisena versiona olen näitä tehnyt mm. savuporotäytteellä. Sulkemistapoja on monia...minä tykkään täsät mallista että marmeladin päälle suljetaan. Kunhan vaan päät nipistelee kunnolla toisiinsa ja kiepauttaa ja hieman painaa, pysyvät nämäkin hyvin kiinni ilman vedellä/munalla lääräämistä. Makea tai suolainen täyte, tykkään paistaa tortut ihan kunnolla ruskeiksi ja lehteviksi.

CIMG2395.jpg

Luumumarmeladia ja vaniljatuorejuustoaTässä mallissa painoin keskelle ensin pienellä lasilla syvennyksen ja täytin sen luumumarmeladilla ja vaniljatuorejuustolla ennen paistoa.

Onko tämäkin torttu, onkin sitten eri asia... hyvää joka tapauksessa. Myös appelsiinirahka-luumumarmeladiversio maistui hyvälle.