Kaalilaatikko ohjeita löytyy kaaliruokia kategoriasta vaikka kuinka monta, vaan kun näin Liian hyvää-blogissa pikkasen erilaisen version laatikosta, oli sitä ihan pakko kokeilla. Varsinkin kun laatikkovärkit oli jo ostettu ajatuksena tehdä lähipäivinä laatikkoa. Vähän emmin curryn laittamista mausteeksi, vaan kun Anne vakuutti sen passaavan laatikkoon hyvin, olihan minun uskottava häntä. Ja juu, passaskin se hyvin.
Kurkatkaas linkin takaa Annen tekemä laatikko.... alla ohje, kuten minä laatikkovuoallisen tein.
1,8 kg valkokaali + kaalin pehmittämiseen n. 2 litraa vettä + 2 lihaliemikuutiota + 1 tl suolaa
Laita vesi kiehumaan isoon (neljän litran) kattilaan. hienonna kaali. Laita veteen suola ja lihaliemikuutiot ja keitä kaali maustetussa liemessä pehmeäksi.... aikaa minulla meni noin 15 min.
Ruskista/rakeista jauheliha ja hienonnettu sipuli kuumalla paistinpannulla ja lisää seokseen mausteet.
Kun kaalit ovat pehmeitä, valuta niistä liika neste pois ja laita kaalit uunivuokaan. Kaada jauhelihaseos sekaan ja sekoittele hyvin.
Sekoita munamaito yhdistäen kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada se vuokaan. sekoittele varovaisesti kaikkia aineksia vuoassa ja maistele sitä joko raakana tai ota seosta esim kahvikuppiin/mukiin/syvälle lautaselle ja kypsennä mikrossa....näin saat laatikkoruoista varmistettua maun oman maun mukaiseksi. Lisää tarvittaessa mausteita.
Laita voinokareita laatikon pinnalle ja kypsennä laatikkoa vähän alle 200 asteisessa uunissa vähintään tunnin ajan. Tarkista kypsyys. Laatikko voi hautua pidempäänkin uunissa, vähennä tällöin lämpötilaa 150 asteeseen. kannen/folionkin voi laittaa vuoan päälle.
... menossa uuniin...
Hyvää oli tämä pikkasen erilainenkin kaalilaatikko ja varmasti tätä tulee tehtyä toistekkin.
Kommentit