CIMG8105.jpg

Tämä on taatusti mielipiteitä jakava velli. Meillä tämä on herkkua. Tehdään aina ilman sokeria, kun ei kumpikaan makeaan versioon olla totuttu. Eikä meillä suurusteta velliä, vaan se keitetään hieman ylikypsäksi, jolloin maito suurustuu samalla (ja kannattaisi makaroniksi käyttää sellaista missä ei ole durumvehnää). Joskus laitan alussa osaksi nestettä vettä, missä kiehautan makaronit ja lisään vasta sitten maidon.

Meillä makaronivelliä syödään usein iltaruokana voileivän kanssa. Jotkut ovat kertoneet, että heillä tätä on syöty aina jälkiruokana, siis makeana versiona. Ja jotkut laittavat kanelia lautasella olevan makaronivellion päälle.

Ja sitten on heitä, jotka vaan inhoavat sydämensä kyllyydestä makaronivelliä. Sangen kummallista asioita liittyy näinkin simppeliin velliruokaan. Sarvimakaronia, täysmaitoa (+ loraus kermaa),suolaa ja voita, siitä on hyvä makaronivelli tehty.

 Ihan näin isoa määrää ei meillä enää kerralla tehdä makaronivelliä, mitä tässä vanhassa postauksessa olen tehnyt.

Nykyisin teen makaronivellin näin:

Makaronivelli

2 vähän kukkuraa dl sarvimakaronia (tummaa yleensä)

noin 1 litra täysmaitoa (sekaan voi laittaa lorauksen kermaakin)

suolaa (1 tl aluksi, maistele sitten, minä laitan enemmänkin)

voita kunnon nokare

Keitä maito kiehuvaksi, varo, ettei kuohahda yli.Sekoita maitoa välillä.

Lisää makaronit, sekoita kunnes rupeaa kiehumaan. Anna vellin kiehua, kunnes makaronit ovat ihan pehmeitä (hiukan ylikypsiä), samalla ne suurustavat liemen. Muista sekoittaa velliä välillä pohjaa myöten ja keittää miedolla lämmöllä, ettei velli pala pohjaan.Tarkista vellin liemitilanne. Joskus joutuu lisäämään vähän maitoa.

(Jos velliä välttämättä haluaa erikseen suurustaa, sekoitetaan noin 1 rkl vehnäjauhoja tilkkaan maitoa ja kaadetaan velliin samalla sekoittaen ja annetaan vielä kiehahtaa )

Mausta kypsä velli suolalla ja kunnon nokareella voita. Jokainen voi vielä omalle lautaselleen lisätä voisilmän.

CIMG8101-001.jpg

Tässäpä linkkejä erilaisiin makaronivelliohjeisiin. Tuo Maku lehden velli olis ihan mielenkiintoista kokeilla.

Maku lehden makaronivelli, sisältää maidon ja makaronin lisäksi mm. perunajauhosuuruksen, suolaa, sokeria ja munankeltuaisen.

Myllyn paras-sivuston makaronivelliohje, sisältää makaronin ja maidon lisäksi mm. vehnäjauhosuurusta, suolaa ja sokeria

Valion ohje makaronivelliin, sisältää kiehumaidon ja makaronin lisäksi mm. suolaa, sokeria ja vehnäjauhosuuruksen.