CIMG6616-normal.jpg

Tällaisen kakun kera kahviteltiin ystäväperheen 97-vuotiaan synttärisankarin kahveilla.

 

Kakussa on 6 munan sokerikakkupohja (paistettu laakeassa vuoassa).

Täytteenä on pakastemansikoita (sulaneena valutin) ja mansikkamarmeladia + sen päällä diplomaattikreemiä ( eli siis puolet vaniljakreemijauheesta tehtyä kreemiä ja puolet kermavaahtoa...... tai joku tykkää käyttää 2/3 kreemiä ja vaan 1/3 kermavaahtoa) ja toisessa välissä on mansikka-banaaniseosta + diplomaattikreemiä.

Kakku on kostutettu spritellä.

Pinnalla fariiniskerista keitetty kinuski ja reunoilla pursotettu laktoositon vispikerma.

Koristeena käytin vaan hieman tummaa suklaata rouheena ja muutamia kaupasta ostettuja kaakaokukkia lehtineen.

Yleensä teen kinuskin tavallisesta sokerista paahtaen, vaan nyt päätin pitkästä aikaa tehdä tällä helpommalla tapaa...

Kinuskin keittelin taas laktoosittomasta vispikermasta, eikä ole koskaan kinuski epäonnistunut kerman takia....

Fariinisokerikinuski ison kakun päälle

( ohjeella tehden ei siis riitä isossa kakussa reunoille kinuskia)

3½ dl vispi- tai kuohukermaa + 3½ dl fariinisokeria

-> ainekset laitetaan kattilaan ja keitetään niin kauan aikaa, että seos pysyy kakun päällä. Seoksen pitää siis kiehua ja kannattaa sekoitella, ettei pala pohjaan.... mulla meni noin 12 min keittämiseen. Kun arvelet kinuskin olevan passelia, kokeile pysyykö se kakun päällä.... pyyhkäise kokeilun jälkeen kokeilukohta sileäksi. Kun kinuski pysyy kakun pinnalla, sekoita sitä HITAASTI niin kauan aikaa että ilmakuplat lähtevät siitä pois ja samalla kinuski hieman jäähtyykin. Kaada sileä kinuski kakun päälle kaatamalla aloittaen kakun keskeltä ja kaataen ympyrän muodossa.

Laita päällys jähmettymään jääkaappiin ja laita sitten kakkuun kermareunus.

 

CIMG6610-normal.jpg

Reunapursotuksen alla on ohut kerros kermavaahtoa, jotta pursotus pysyy, eikä näy kakkukerrokset välistä.