Vadelmiä sisällä ja päällä....

Kummassakin kakussa on 6 munan sokerikakkupohja tehty seuraavilla suhteilla; 6 isoa munaa + 2 dl sokeria -> vatkataan hyväksi paksuksi vaahdoksi ja siihen lisätään keskenään sekoitetut jauhot 3 dl vehnäjauhoja + 1 dl perunajauhoja + 2 tl leivinjauhetta siivilöiden ja sekoittaen nostellen esim pallovatkaimella. Minä paistan pohjat edelleenkin vanhanaikaisesti eli voidellussa jauhotetussa vuossa....näiden kakkupohjien vuoan halkaisija on 28 cm eli on laajempi pohja mitä esim tämä 6 munan pohja on.

Kostutusliemenä kakuissa on jälleen sitruunamehulla terästetty sprite+ vaniljasokeria.

Täytteenä kummassakin kakussa on yhdessä välissä kotimaisia vadelmia ja kinuskikermavaahtoa ( kermavaahto + kinuskikastiketta sekaan) ja toisessa välissä on helppo suklaatäyte + vadelmia sen päällä.

Suklaatäyte yhteen isoon kakkuun yhteen väliin paksu kerros; 2½ dl kermaa -> vatkaa löysä vaahto ja yhdistä siihen 150 - 170 g tummaa sulatettua, haaleaksi jäähdytettyä suklaata kunnolla sekoittaen. Varo, ettet yhdistä suklaata liian kuumana, jolloin kermaseos juoksettuu.... mutta ei suklaasulaa saa yhdistää liian kylmänäkään, koska silloin tulee suklaatäpliä kermavaahtoon, eikä tasaisen ruskeaa seosta. Skarppina pitää olla

Tässä kakussa on vadelmia sisällä ja päällä kotimaisia törkeän kalliita mansikoita kera hyytelösokerikiilteen.