IMG_20210309_111141.jpg

Kiinankaalikeitto-ohjeita olen postannut pari aikaisemminkin, vaan lisäämpä tänne tällaisen version ohjeen. Seassa kiinankaalin lisäksi naudan jauhelihaa, kasviksia, paprikaa ja maukas liemi. Jos haluaa tästä ruokaisemman, voi lisätä sekaan ihan ekaksi maustettuun liemeen kypsymään peunalohkojakin, vaan me ei niitä kaivattu.

Meidän keitto on taasen aika lihaisaa, joten jos haluat vähempilihaista, niin vähennä lihan määrä tai lisää muiden ainesten määrää.

Jauheliha-kiinankaalikeitto

noin 1 litra vettä (lisää tarvittaessa)

1 lihaliemikuutio/-fondi tms

suolaa (aluksi noin 1 tl)

paprikajauhetta (aluksi noin 1 tl)

sitruunapippuria (tai mustapippuria myllystä)

2-3 pulleaa valkosipulin kynttä raastettuna

noin 1 rkl soijakastiketta

meiramia tai muuta yrttiä (jos tuoreita. lisää vasta lopussa)

noin 500 g kiinankaalia suikaloituna (käytetään kaikki osat, joskus laitan noin 700 g )

200 g pss pakaste herne-maissi-porkkanaseosta (voisi laittaa enemmänkin?)

400 g naudan jauhelihaa (tällä määrällä tulee oikein lihaisaa keittoa)

2 isoa keltasipulia hienonnettuna

(10 cm pätkä purjoa hienonnettuna, en laita aina)

1 punainen suippopaprika suikaleina

valmiiseen keittoon: tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistaminen:

Mittaa vesi kattilaan + mausteet ja laita se kiehumaan.

Puhdista ja hienonna sinä aikana kaikki kasvikset. Lisää kiehuvaan liemeen kiinakaalit ja pakastekasvikset ja jätä seos kiehumaan.

Ruskista jauheliha oikein kuumalla pannulla, lisää sekaan sipulit freesaantumaan ja lisää seos kattilaan.

Kuin keitto on kiehunut 10- 15 minuuttia, lisää paprikat ja purjot sekaan. Jatka kypsentämistä vielä noin 5 min.

Tarkista keiton maku ja liemen määrä.

LIsää kypsään keittoon paljon tuoretta hienonnettua persiljaa.

IMG_20210309_110856.jpg

Tätä tehään pian uudemmankin kerran.

Tässä linkit kahteen erilaiseen kiinankaalikeitto-ohjeeseen.

Tomaattisen jauhelihakiinankaalikeiton ohjeen löydäöt täältä.

Savukinkku-kiinankaalikeitto-ohje täällä.