CIMG4315-001.jpg

Monenlaisia hedelmä- ja marjakiisselitä meillä keitellään, vaan ananasversiota en ole naismuistiin tehnyt. vaikkakin ananasfani olenkin muissa ruoissa. pelkästään ananasmehuun + hedelmänlihaa tehtäessä, on aina tuntunut maku jäävän aika valjuksi.

Nyt jääkaapissa nökötti Lidlistä ostettu appelsiinimehupullo, minkä loput oli jo aika johonkin käyttää. Joten kiisselistä tuli nyt ananaskiisseliä, mutta väriä ja makua antamaan kiisselipohjaan laitoin myös appelsiinimehua.

Ohjeella tulee kuvassa oleva kipollinen kiisseliä...

Ananaskiisseli

5 dl vettä + mehua (minä laitoin vettä 2 dl + 1 dl anaanspurkin mehua + 2 dl appelsiinimehua)

2 - 2½ rkl perunajauhoja

2-3 rkl sokeria (laita ensin pienmpi määrä, riippuu mm mehun makeudesta)

ihan olematon ripsaus suolaa

1 pienen ananaspurkin ananaspalat -> noin 1½ dl  (+ liemi kiisselipohjaan)

Mittaa kylminä kattilaan kaikki muut ainekset paitsi ananspalat.

Sekoita hyvin sekaisin ja kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen (ei saa siis vatkata) kunnes kuplahtaa muutaman kerran. Nosta sitten kiisselipohja pois kuumalta levyltä.

Lisää ananaspalat (minä leikkelin paloja pienemmiksi) ja tarkista vielä makeus ja sakeus mieleiseksesi.

Jäähdytä kiisseli ja tarkista sitten vielä sakeus.... kiisseli sakenee jäähtyessään.  Lisää tilkka mehua tai vettä, jos kiisseli on mielestäsi liian sakeaa.

MInä laitoin isomman perunajauhomäärän...tykkään sakeammasta kiisselistä mitä monet muut. Löysytin kuitenkin jäähtynyttä kiisseliä hieman, jotta rakenteesta tuli miellyttävämpi. Vatkailla ei kiisseliä tässäkään vaiheessa kannata, ettei tule venyvää kiisseliä.

CIMG4322-001.jpg

Väri on tietenkin huomattavasti vaaleampaa, jos mehuksi käyttää pelkästään ananasmehua ja vettä. Myös esim. kolmen hedelmän mehusta (puolet mehua ja puolet vettä) tulee hyvä kiisselipohja mille tahansa hedelmäkiisselille.