Mokkapalojen ohjeita on varmaankin lähes yhtä paljon kuin on tekijöitäkin.... minä olen ottanut 4 uutta ohjetta ja aion testata ne kaikki. Kolmeen ohjeeseen olen laittanut kenen blogista olen ohjeen tulostanut  mutta näihin meheviin mokkapaloihin en lähdettä ollut itselleni merkannut ja googlasin ja hain Makuhaun koneellakin.... en vaan sattunut löytämään lähdettä.

Hihkaiskoon, ken tunnistaa ohjeen omakseen, niin saan linkitettyä lähteen. Ohjeeseen en ole tehnyt mitään muutoksia.

 

Mehevät mokkapalat

Pohja:

 

6 munaa

5 dl sokeria

8 dl jauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 rkl vaniljasokeria

3 dl kiehuvaa vettä

300g margariinia

 

Kuorrute:


6 rkl vahvaa kahvia

6 rkl margariinia

1 rkl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhoa

n. 1 pkt tomusokeria ( siis se 500 g pkt)

nonparellit tms. koristeeksi

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lissä joukkoon kolmessa erässä vuorotellen kiehuva vesi sekä yhteen sekoitetut kuivataineet. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada uunipellille (itselläni 60 cm uuni). Paista n. 25 min. n.200 asteessa.

Tee kuorrute jo sillä aikaa, kun pohja on vielä uunissa. Sekoita sulatettu margariini ja kuuma kahvi. Lisää joukkoon kaakaojauho, vaniljasokeri sekä tomusokeri.  Lisää tomusokeria sen verran, että massasta tulee aika paksua. Levitä massa kuuman pohjalevyn päälle ja ripottele nonparellit.

HUOM!  Minulla on 50 cm leveä uuni, mutta päätin riskeerata ja mahduttaa taikinan reunalliselle pellille.... kun kerta olin valinnut tämän ohjeen ekaksi kokeiltavaksi, enkä pienentämäänkään ohjetta halunnut ruveta. Hurautettuani taikinan pellille, totesin että taitas tulla liian paljon uuninpesua, sillä kohoamistilaa ei paljoakaan piirakkapohjalle jäänyt Yllättynyt joten tein korotusreunat leivinpaperista pellin pidemmille sivuille ja hyvin pelitti. E i tullut uuninpesua yhtään.....Nauru

 

 

 

Tässä kuvaa reunan korotuksista = kaksinkertainen leivinpaperisuikale. Alkuperäisen ohjeen kirjoittaja kirjoittaakin tehneensä pohjan 60 cm leveän uunin pellille....

 

Tällä ohjeella tulee pehmeä hieman jopa "höttömäinen" mokkapalojen pohja. Pohja paistuu todella nopeasti ( runsaasti vettä), kannattaa olla skarppina, ettei paista turhan kuivaksi. Kuorrutusta tulee ihanan paksu kerros!