original_05225d3d-1c31-4daa-a78b-27ca53d

Tämä filelankku grillattiin jo juhannuksen aikaan, vaan ei ole tullut oltua koneen äärellä ja päiviteltyä blogia kovinkaan aktiivisesti.

Vaikka ei valmiiksi maustetuista/marinoiduista lihoista niin perusteta, ranch rub filelankkua voisiin ostaa uudemmankin kerran. Riittoisaa oli liha. Meitä oli 5 aikuista syömässä (ja tais koiratkin saada muutaman palan) ja lihaa vielä jäikin vähän.

IMG_20220625_103853.jpg

Päiväystä ei siis kannata taivastella, ei me vanhaa lihaa grillattu.

original_e2c7c0eb-a97d-4b5b-83e6-67faffc

Vähän lämmennyt liha leikattiin kanteen osaan, että mahtui grilliin/parilalle. Vähän pidempään grillattiin mitä ohje käskee kypsentää. Lihan paksumpi pää tuli vähän mehevämpää.

IMG_20220625_122542.jpg

Filelankku vetäytyi foliolla ja pyyhkeillä peitettynä lähes10 min.

original_9dcf7f1e-beca-41df-9c75-3059dd1

Ja sitten leikkasin sen ohuiksi siivuiksi. Meille pitää possun olla läpikypsää ihan kunnolla. Liha oli kypsää, vaan ei kuivaa.

original_60e82300-ecf4-4703-9e6b-141630b

original_35601430-69e7-462e-a70d-6271549

Liha sai seuraksi lautasille salaatteja, perunoita, voisipulikastiketta (voita, paljon sipulia varsineen, kermaa, suolaa -> haudutettu, kunnes sakeampaa) ja sillistä tykkäävät ottivat sitäkin.