Tämä filelankku grillattiin jo juhannuksen aikaan, vaan ei ole tullut oltua koneen äärellä ja päiviteltyä blogia kovinkaan aktiivisesti.
Vaikka ei valmiiksi maustetuista/marinoiduista lihoista niin perusteta, ranch rub filelankkua voisiin ostaa uudemmankin kerran. Riittoisaa oli liha. Meitä oli 5 aikuista syömässä (ja tais koiratkin saada muutaman palan) ja lihaa vielä jäikin vähän.
Päiväystä ei siis kannata taivastella, ei me vanhaa lihaa grillattu.
Vähän lämmennyt liha leikattiin kanteen osaan, että mahtui grilliin/parilalle. Vähän pidempään grillattiin mitä ohje käskee kypsentää. Lihan paksumpi pää tuli vähän mehevämpää.
Filelankku vetäytyi foliolla ja pyyhkeillä peitettynä lähes10 min.
Ja sitten leikkasin sen ohuiksi siivuiksi. Meille pitää possun olla läpikypsää ihan kunnolla. Liha oli kypsää, vaan ei kuivaa.
Liha sai seuraksi lautasille salaatteja, perunoita, voisipulikastiketta (voita, paljon sipulia varsineen, kermaa, suolaa -> haudutettu, kunnes sakeampaa) ja sillistä tykkäävät ottivat sitäkin.
Kommentit