CIMG5985.jpg

Tällä hyvällä muffinssien perusohjeella olen tehnyt usien eri tavoin maustetuja muffinsseja. Tykkään ohjeesta, koska sillä tulee meheviä muffinsseja ja taikina on nopeatekoinen. Ei tarvitse vatkailla mitään.

Ohjeella ei tule yltiömakeita muffinsseja, siksikin tykkään tästä ohjeesta.

Mustikkamuffinssit

(ohjeella tulee 10 kpl ISOJA muffinsseja)

3½ dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

2 isoa kananmunaa

n.3dl mustikoita (käytin pakastettuja pensasmustikoita)

 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Lisää seokseen kaikki muut ainekset paitsi mustikat ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa sitä, ettei taikinaan tule sitkoa.  

Viimeiseksi lisää (jäiset) mustikat ja sekoita se sekaan nostellen.

Nostele taikina muffinssivuokiin esim kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Minulla oli jämäköitä foliovuokia, joten laitoin ne vain pellille. Täytä 2/3 osaa vuosta.

Paista muffinssit himpun verran alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min.

Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseski. kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.

CIMG5979.jpg

Tein yllä olevalla ohjeella tuplamäärän taikinaa, joten sain aikaiseksi 20 kpl isoja muffinsseja.

Pintakoristelua....juu...olisivat tietty kauniimpia, mutta nämä syötiin taaskin ihan vaan tällaisinaan ystäväperheiden kanssa.